«Σεμινάριο Επιμόρφωσης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης»

Άρτος και Θεάματα 19 Φεβρουαρίου 2020

 

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης διευρύνοντας την συνεργασία του με την εκπαιδευτική κοινότητα, φιλοξενεί στις 22 Φεβρουαρίου 2020 σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: Αξιοποιώντας τις λειτουργίες των Μουσείων σχεδιάζουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
 
 Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαρθρωμένο σε τρία μέρη: 
 
-Ενημέρωση για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης- σύντομη ξενάγηση στο Μουσείο, 
 
-Θεωρητικό πλαίσιο σχετικά με τη Λειτουργία και Αξιοποίηση των Μουσείων στην εκπαιδευτική πράξη και 
 
-Βιωματικό εργαστήρι σε Ομάδες σχετικά με τον Σχεδιασμό μιας επίσκεψης/ ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στο Μουσείο (το πριν- κατά τη διάρκεια & μετά): το παράδειγμα των θεματικών ενοτήτων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. 
 
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους/ ες τους/ τις εκπαιδευτικούς- ανεξαρτήτως ειδικότητας & βαθμίδας.
 
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης βρίσκεται στην διεύθυνση Μαρίνου Αντύπα & Ελευθερίου Βενιζέλου, πλατεία Εθνικής Αντίστασης- Ηλιούπολη.
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 - 9901400
 
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 
 
Πρωί : Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 – 14:00
 
Απόγευμα : Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη : 18:00-20:00
 
Σαββάτο και Κυριακή : 10:00-14:00
 
Για ξενάγηση θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία.
 
Κατόπιν συνεννόησης με τον ιστορικό του Μουσείου, πραγματοποιούνται  ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία στην Ηλιούπολη και την Αθήνα.
 
Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Προβλήθηκε 780 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025

Χρόνια Πολλά! Ο Άρης σε τρίγωνο με Δία μας παρακινεί για δράση,τόλμη, ρίσκο, η αυτοπεποίθηση και η ενέργεια είναι τονισμένες. Η μέρα δίνει ώθηση σε νέους στόχους, επιτυχία σε σχέδια και θετική διάθεση για επέκταση.

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025: ''Μοσχαρίσια μπριζολάκια με κολοκύθα, μέλι και λεμόνι''

Η γλυκιά κόκκινη ή κίτρινη κολοκύθα είναι τώρα στην εποχή της και απολαμβάνουμε την ελαφρώς γλυκιά και γήινη γεύση της σε συμμαγειρέματα με ρωμαλέα κρέατα, όπως αυτά τα μοσχαρίσια μπριζολάκια.