Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών (6-8 Μαρτίου) με έργα Ελλήνων αστυνομικών έλαβαν χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου φιλοξενούνται τα έργα 20 Αστυνομικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τα οποία με την ξεχωριστή αισθητική τους πέρασαν μηνύματα ιδιαίτερης ευαισθησίας στο κοινό. Σε μια απίστευτη συγκυρία με τα γεγονότα των ημερών που διαδραματίζονται στο νομό Έβρου, η έκθεση εικαστικών στο χώρο που πραγματοποιείται περνάει μηνύματα ενότητας, ομοψυχίας, ψυχικής δύναμης και αντίστασης.
Για αυτό το λόγο και το ΔΣ αφιέρωσε την εκδήλωση αυτή στους συναδέλφους που κρατούν ΄΄Θερμοπύλες΄΄ στα σύνορά μας και σε όλους τους Εβρίτες για τη υπομονή και τη δύναμή τους.
Κατά την εκδήλωση, που συντόνισε η επικοινωνιολόγος κα Γεωργία Παράσχου, τιμήθηκαν προσωπικότητες για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Σημείο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα (8 Μαρτίου), τιμήθηκαν γυναίκες με σπουδαίο έργο και κοινωνική προσφορά σε διάφορους τομείς και νευραλγικά πόστα.
Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) Αντιστρατήγου (εα) κ. Βλάσιου Βαλατσού, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Πολιτική και Φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., τον Δήμο Ηλιούπολης, τον υπεύθυνο του μουσείου και ιστορικό κ. Περικλή Καπετανόπουλο καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν την αίθουσα στην οποία εκτίθενται τα έργα των Ελλήνων αστυνομικών.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Υπηρετούμε δια της φιλίας και στοχεύουμε στην προώθηση του κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που συντελείται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στην αύξηση των δράσεών μας».
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε, για την κοινωνική τους προσφορά, στις εξής προσωπικότητες:
* Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη,
* κ. Γεράσιμο Κουρούκλη, εμπνευστή και δημιουργό της
ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής – Silver Alert»
* κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων
* κ. Γεώργιο Τσούκαλη, κορυφαίο Έλληνα ιδιωτικό ερευνητή που έχει διασώσει περισσότερες από 16.000 αρχαιότητες
* κ. Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, Επίτιμο πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA)
* κ. Ιωάννη Δαραβίγκα, Πρόεδρο του «Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα» και της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς»
 
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, στις εξής προσωπικότητες:
* Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Αντιστράτηγο (ε.α.) για το έργο της στον τομέα του προσφυγικού ως Διευθύντρια της Δ/νσης Ασύλου και μεταναστευτικής πολιτικής.
* Δρ. Πηνελόπη Μηνιάτη, υποστράτηγο και Διευθύντρια της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.,
* Μαρία Καρπαθάκη, Αστυνόμο Α’ , τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Τaekwondo, προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων
* Ελένη Βούτσικα, Αρχιφύλακα, για τα 25 συναπτά έτη παρουσίας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής
* Κέλλυ Μαστοράκη, Ανθυπαστυνόμο, για την πολυετή παρουσία της στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ως συνοδός αστυνομικού σκύλου
* Λώρα Παππά, ιδρύτρια και πρόεδρο της οργάνωσης «ΜΕΤΑδραση».
Τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε στους έγκριτους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ:
* Μίνα Καραμήτρου (Open, cnn.gr)
* Ηρώ Καριοφύλλη (Alpha tv)
* Βάιος Σύρρος (Star Channel tv)
* Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (ΕΡΤ, το Παρασκήνιο, Pireasnow)
* Δημήτρης Πώποτας (Πρώτο Θέμα)
* Αλέξανδρος Καλαφάτης (Έθνος)
Το «παρόν» έδωσαν:
1. Εκ μέρους του Δημάρχου Ηλιούπολης, κ. Γεωργίου Χατζηδάκη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Κωνσταντίνος Σεφτελής και Ιωάννης Πούλος, καθώς επίσης ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Καλαρύτης και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Ηλιούπολης, κ. Θάνος Κατσώνης
2. Εκ μέρους του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο επικεφαλής του Επιτελικού Γραφείου Α.Ε.Α., Ταξίαρχος κ. Χρήστος Μανούρας.
3. Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., Υποστράτηγος Γεώργιος Καστάνης
4. Ο Διευθυντής Οργάνωσης & Νομικής Υποστήριξης Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Δημήτριος Μπακόλας
5. Ο Υποδιευθυντής του ΤΕΑΠΑΣΑ, Αστ. Διευθυντής κ. Παναγιώτης Πίκουλας
6. Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλειος Ντούμας και Ευστράτιος Μαυροειδάκος
7. Ο Αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, κ. Δημήτριος Αβανίδης
8. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κ. Ιωάννης Καραπατάκης
9. Η Τοπική Διοίκηση Πειραιώς και Νήσων Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τα μέλη του ΔΣ κα Πηνελόπη Οικονομάκη και κ. Δημήτριο Μπέκα.
10. Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) κ. Εμμανουήλ Γρηγοράκης
11. Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) κ. Γεώργιος Παπουτσάκης
12. Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) κ. Θεόδωρος Κούτσιαρης
13. Ο Υποστράτηγος (ε.α.) κ. Βασίλειος Καργιαννάκης
14. Ο Υποστράτηγος (ε.α.) κ. Δημήτριος Περιστέρης
15. Η Διοικητής του Α.Τ. Αλίμου Α/Β΄ κ. Άννα Μιχαηλίδου
16. Ο εκδότης των εφημερίδων «Παρασκήνιο» και «Karfitsa», κ. Νίκος Καραμανλής
17. Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Παρασκήνιο», κ. Νίκος Ελευθέρογλου
18. Η καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου και Δικηγόρος κα Αριστέα Σινανιώτη-Μαρούδη,
19. H Ιατρός –ποδολόγος κα Καλλιρόη Πετροπούλου,
Δημοσιογράφοι από πλήθος ΜΜΕ, αστυνομικοί και πολίτες που ήρθαν να δουν από κοντά τα έργα που εκτίθενται.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, ιδιοκτήτες του ομίλου φούρνων – ζαχαροπλαστείων – καφέ, Σταμάτη και Τζένη Αλετρά και τον Όμιλο Τσαραντάνη, την επικοινωνιολόγο κα Γεωργία Παράσχου για τον συντονισμό της εκδήλωσης και τους εκθέτες μας: ΜΠΑΡΑΚΟΥ Κωνσταντίνα, ΜΑΡΓΕΛΗ Μαρία, ΜΠΟΥΖΑΚΗ Μαρία, ΣΚΑΡΗ Ιουλία, ΑΓΓΕΛΗ Άννα, ΠΑΥΛΙΤΙΝΑ Κανέλλα, ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ Άρη,ΤΡΥΦΕΡΗ Θεόδωρο, ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο, ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Κωσταντίνο, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Μαρία, ΚΙΛΙΑ Ιωάννη, ΜΠΡΑΖΙΑ Μαρία, ΑΞΙΩΤΗ Στέλιο, ΑΞΙΩΤΗ Δημήτριο, ΔΕΛΛΑ Χρήστο, ΜΙΧΟ Κωσταντίνο, ΧΑΤΖΗ Νικόλαο και ΚΟΛΙΝΤΖΙΚΗ Θεόδωρο.
Η Τοπική Διοίκηση Αθηνών Αττικής θα στηρίζει πάντα τις εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και θα αναδεικνύει τις προσπάθειες των Αστυνομικών που μιλάνε μέσα από τον καμβά, την πένα και τις δημιουργίες τους.
Servo per Amikeco – Υπηρετώ δια της φιλίας
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                       Η Γενική Γραμματέας

ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος              ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ευθυμία 

Προβλήθηκε 1973 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.