Αθήνα, 13 /5/2020

Δελτίο Τύπου

Της Ραλλίας Χρηστίδου
Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

«Οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας εξαιρούνται στην πλειοψηφία τους από τη μέριμνα της πολιτείας»

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Β3 Νότιου Τομέα Ραλλία Χρηστίδου μίλησε για το θέμα των εργαζόμενων στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία με παρέμβασή της στο χθεσινοβραδυνό δελτίο του KONTRA channel με το Γιώργο Μελιγγώνη. (εδώ)

Η Ραλλία Χρηστίδου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού πολιτισμού κας Μενδώνη οι οποίες δυστυχώς αφήνουν εκτός –και μάλλον όχι τυχαία- ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων στο χώρο, οι οποίοι ουσιαστικά μένουν χωρίς διέξοδο, αόρατοι για την πολιτεία.

Η βουλεύτρια τόνισε την ανάγκη να επιτραπεί στον καλλιτεχνικό κόσμο να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ξανά με ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά μέχρι αυτό να συμβεί οργανωμένα και με ασφάλεια, οι άνθρωποι αυτοί έχουν–όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- ανάγκη για ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Προβλήθηκε 158 φορές

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: ''Ένα ποτάμι μουσικής και αγώνα την Πέμπτη το βράδυ''

«Ένα πραγματικό ποτάμι από μπάντες, μουσικούς, τραγουδιστές, νότες και ενθουσιασμό για αυτά που μπορούμε θα πλημμυρίσει την Αθήνα, τις συνοικίες αλλά και πλατείες και δρόμους άλλων πόλεων την Πέμπτη το βράδυ!

''Ο κρυμμένος θησαυρός'': Κυκλοφόρησε το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας, για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.