Αθήνα, 13 /5/2020

Δελτίο Τύπου

Της Ραλλίας Χρηστίδου
Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

«Οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας εξαιρούνται στην πλειοψηφία τους από τη μέριμνα της πολιτείας»

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Β3 Νότιου Τομέα Ραλλία Χρηστίδου μίλησε για το θέμα των εργαζόμενων στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία με παρέμβασή της στο χθεσινοβραδυνό δελτίο του KONTRA channel με το Γιώργο Μελιγγώνη. (εδώ)

Η Ραλλία Χρηστίδου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού πολιτισμού κας Μενδώνη οι οποίες δυστυχώς αφήνουν εκτός –και μάλλον όχι τυχαία- ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων στο χώρο, οι οποίοι ουσιαστικά μένουν χωρίς διέξοδο, αόρατοι για την πολιτεία.

Η βουλεύτρια τόνισε την ανάγκη να επιτραπεί στον καλλιτεχνικό κόσμο να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ξανά με ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά μέχρι αυτό να συμβεί οργανωμένα και με ασφάλεια, οι άνθρωποι αυτοί έχουν–όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- ανάγκη για ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Προβλήθηκε 373 φορές

Nέα σύνθεση Δ.Σ. του Eλληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με πρόεδρο τον Μάρκο Χολέβα

Μετά την παραίτηση, πριν λίγες ημέρες, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την Παρασκευή τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. με πρόεδρο τον Μάρκο Χολέβα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!

Φίλοι και φίλες! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του Συλλόγου μας, παλαιών και νέων, για τη τρέχουσα χρονιά!

77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Nomadland» της Κλόε Ζάο

Η κριτική επιτροπή της 77ης Μόστρα, της οποίας προεδρεύει η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, έδωσε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην Αμερικανίδα σκηνοθέτη κινεζικής καταγωγής Κλόε Ζάο.