Μετά από μία περίοδο έντονης κοινωνικής εσωστρέφειας, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, γιορτάζουμε την έναρξη των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη» για το φετινό καλοκαίρι, την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.,  τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, έναν καλλιτέχνη που διακρίνεται στο χώρο της 7ης Τέχνης.

Φέτος, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε, έναν από τους σημαντικότερους έλληνες σκηνοθέτες, τον κ. Γιάννη Οικονομίδη και να προβάλουμε την καινούργια του ταινία «Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» (Ελλάδα, 2020, έγχρωμη, 140΄), μία γκανγκστερική μαύρη κωμωδία!

Ο Γιάννης Οικονομίδης, με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος, έχει διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία στον Κινηματογράφο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, προσελκύοντας πλήθος διακρίσεων και φανατικό κοινό ενώ το 2016 πραγματοποίησε με αντίστοιχη επιτυχία το σκηνοθετικό ντεμπούτο το στο Θέατρο. 

Η τελευταία του ταινία, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν αρκείται όμως σε αυτό - εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, η μοιχαλίδα παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ... Φυσικά, ο σύζυγος παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας, στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι.  Και το κερασάκι στην τούρτα: οι φοβερές μαμάδες των δύο αντεραστών δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια...

Μετά τη μεγάλη θεατρική επιτυχία του έργου του «Στέλλα Κοιμήσου», ο δημιουργός των ταινιών «Σπιρτόκουτο», «Η ψυχή στο στόμα», «Μαχαιροβγάλτης» και «Το μικρό ψάρι»,  επανέρχεται στον «φυσικό» του χώρο, τον κινηματογράφο, με μια ταινία στην οποία παρουσιάζει το γκροτέσκο της ανθρώπινης συμπεριφοράς με οργή αλλά και τρυφερότητα. Η γνωστή «οικονομιδική» σκληρή γλώσσα υπάρχει κι εδώ, εμπλουτισμένη όμως με κοφτερό χιούμορ, αλλά όχι σαν αυτοσκοπός -που ποτέ δεν ήταν στις ταινίες του Οικονομίδη-, παρά σαν μέσο, σαν όχημα για να ειπωθούν, και να παρουσιαστούν στην οθόνη, κάποιες κωμικοτραγικές αλήθειες της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.

Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης,  Βίκυ Παπαδοπούλου και Γιάννης Τσορτέκης, αλλά και δύο ηθοποιοί-φετίχ του Οικονομίδη: ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Βαγγέλης Μουρίκης. Σε ρόλους - έκπληξη εμφανίζονται η Λένα Κιτσοπούλου και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ενώ το εκρηκτικό ντεμπούτο τους στον κινηματογράφο κάνουν οι κυρίες Βασιλική Καλλιμάνη και Σοφία Κουνιά, ως μαμάδες των Βασίλη Μπισμπίκη και Γιάννη Τσορτέκη.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί με δελτία προτεραιότητας, που θα διατεθούν από το Τμήμα Πολιτισμού, οδός Νικομάχου 18, στις 22/6, 10:00 - 20:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε άτομο θα έχει δικαίωμα σε 2 δελτία εισόδου.

Η ταινία είναι ακατάλληλη για ανήλικους θεατές. 

Στη συνέχεια, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού θα συνδυάζει, όπως κάθε χρόνο, την αισθητική απόλαυση με τη διασκέδαση, για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις, προβάλλοντας τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, όπως ξεχώρισαν από κοινό και κριτικούς καθώς και πολυαναμενόμενες «πρεμιέρες» του καλοκαιριού.

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά στην Α΄ προβολή.

Την Τετάρτη την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από τον διεθνή και ανεξάρτητο κινηματογράφο.


Τέλος το Σάββατο, την Κυριακή, καθώς και στη Β’ προβολή της Δευτέρας και της Τρίτης, θα προβάλλονται οι ταινίες που σημείωσαν εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν και ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των θεατών αλλά και ταινίες που θα βγουν στις αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι και αναμένονται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων.
 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών 
εδώ
 
Με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ο Δήμος Ηλιούπολης, θα συνεχίσει την κοινωνική πολιτική του στον τομέα του Πολιτισμού, διατηρώντας το εισιτήριο σε πολύ προσιτές τιμές.

Επίσης, με στόχο την προστασία του κοινού από τη διάδοση του Covid-19 και την αποφυγή του συνωστισμού, η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινάει 1 ώρα πριν την προβολή της ταινίας ενώ θα πραγματοποιείται προπώληση εισιτηρίων για την ταινία της ημέρας και στο Βιβλιοπωλείο «Περί Βιβλίου» (Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 138, τηλ. 210 9946717) από 25/06 έως 31/07 και από 24/08 έως 18/09, ώρες καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, οι θεατές συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (70%).

Επίσης, θα πρέπει να προσέρχονται νωρίς στο ταμείο του Κινηματογράφου, για την αποφυγή συνωστισμού και να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου από τους υπόλοιπους θεατές, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδό τους από τον Κινηματογράφο.

Τέλος, οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες των ταξιθετών και να μην μετακινούν μόνοι τους τα καθίσματα.

Κατά τη διάρκεια της προβολής, δε θα πραγματοποιείται διάλειμμα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού κινηματογράφου (Λεωφ. Ειρήνης 50), στο τηλ. 210 9937870.
 

Ο Πρόεδρος
 
Δημήτρης Πανταζόπουλος

Προβλήθηκε 4003 φορές

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η Σελήνη εξακολουθεί την πορεία της στον Καρκίνο και σχηματίζει αρκετά θετικές όψεις με τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Ήλιο δημιουργώντας μεγαλύτερη ισορροπία μέσα μας και μια ευκολία στις επαφές μας με τους άλλους.

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Χρόνια πολλά! Καλή μας Σαρακοστή! Η Σελήνη κινείται στον Καρκίνο στη διάρκεια της μέρας, σε ένα ζώδιο πιο εσωστρεφές αλλά και κυκλοθυμικό, παρόλα αυτά οι όψεις που σχηματίζει δεν είναι τόσο απαιτητικές μέχρι το απόγευμα που θα συναντήσει σε κόντρα τον Ερμή από τον Κριό.