Ο Σερζ, ο Ιβάν και ο Μαρκ είναι φίλοι. Κολλητοί.

Η σχέση τους είναι τίμια και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μία αληθινής φιλίας, μέχρι που με αφορμή έναν πίνακα λευκό, που δεν παρουσιάζει κανέναν και τίποτα, αρχίζουν να ξεσκεπάζονται όλα τα προβλήματα και των τριών χαρακτήρων.

Προβλήματα της φιλίας, του γάμου, της τέχνης, του χωρισμού, του έρωτα και της προδοσίας.

Το «Art», η πανέξυπνη, απολαυστική κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, ξεκινάει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη νέα καλοκαιρινή διαδρομή της παράστασης, τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Σταμάτης Φασουλής, που είχε μεταφράσει και παρουσιάσει το έργο πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1998.

Τους τρεις ρόλους ερμηνεύουν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη και στις 17 Ιουλίου θα ακολουθήσει το Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής», στην Ηλιούπολη.

Το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Συντελεστές

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά : Μαρία Φιλίππου

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη : Παύλος Σαχπεκίδης

Διάρκεια παράστασης: 80’

Εισιτήρια: 17 ευρώ & Προπώληση 14 ευρώ

Κρατήσεις - αγορά εισιτηρίων: viva.gr, 11876.

πηγή 

Προβλήθηκε 416 φορές

Η Ιστορία πίσω από τον Πίνακα: ''Απόλλωνας'' του Ανρί Ματίς

Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από το έργο «Απόλλωνας» του Ανρί Ματίς, όπου ο ζωγράφος, καθηλωμένος πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι και ανήμπορος να ζωγραφίσει παραδοσιακά, ανακαλύπτει τη «ζωγραφική με ψαλίδι», δημιουργώντας τα πιο αισιόδοξα έργα του.

''American Gothic'', Grant Wood, 1930 (η ιστορία πίσω από τον πίνακα)

Ο Grant Wood ζωγράφισε τον πίνακα «American Gothic» την εποχή που οι ΗΠΑ, έμπαιναν στην περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης και έψαχνε για μοντέλα που θα μπορούσαν να τον εμπνεύσουν να συλλάβει την ουσία των σκληρά εργαζόμενων μέσων Αμερικανών.