Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021, παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, η εικαστικός και καθηγήτρια κ. Βασιλική Ηλιακοπούλου και η εικαστικός και συντηρήτρια έργων τέχνης κ. Βασιλική Κολιπέτσα.

Η ζωγράφος και χαράκτρια Βασιλική Ηλιακοπούλου παρουσιάζει σκηνές από τη Φιλική Εταιρεία και τον Αγώνα, σκίτσα, χαρακτικά αγωνιστών και ποιητών της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, για να τονίσει τη σπουδαιότητα του αγώνα της Εθνεγερσίας και για να μεταλαμπαδεύσει τα μηνύματά του στις ερχόμενες γενεές.

Η Βασιλική Κολιπέτσα παρουσιάζει έργα χαρακτικά με οπλαρχηγούς και τα όπλα τους, με καραβοκυραίους και τα καράβια τους, αγωνίστριες που πολέμησαν η κάθε μια με τα δικά της όπλα και κόσμο πολύ που γνωρίζουμε τα ονόματά τους και άλλοι περισσότεροι που τα ονόματά τους χάθηκαν μαζί με τα κορμιά και το αίμα που πότισε αυτή τη γη.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 23 Δεκεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, Λ. Ειρήνης 14-16 & Αλκιβιάδου, στην πλατεία Φλέμινγκ, καθημερινά από 11:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 20:00, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης.

Προβλήθηκε 243 φορές

Ο θεατράνθρωπος Δημήτρης Ροντήρης και η εγκατάλειψη του ''Θεάτρου Ροντήρη'' στον Πλάτανο Ναυπακτίας

Ο Δημήτρης Ροντήρης, ο μεγάλος θεατράνθρωπος είχε οικογενειακή καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας. Ο Πλάτανος για να τον τιμήσει ονόμασε το ανοιχτό θεατράκι που υπάρχει στο χωριό σε "Θέατρο Δημήτρη Ροντήρη".