Cookies χωρίς ψήσιμο, ένα απλό κέρασμα της τελευταίας στιγμής, που μπορούν εύκολα να φτιάξουν και τα παιδιά.

Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Melanie JenkinsFood styling: Sarah Swein


5' προετοιμασία
35' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά - Κομμάτια: 14
  •  10 μεγάλα κράκερ, τριμμένα (π.χ. Cream Crackers σικάλεως ή χωρίς ζάχαρη)
  •  1/4 κούπας φιστικοβούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  3 κ.σ. μέλι
  •  1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  •  1/4 κούπας ξερά φρούτα (π.χ. βερίκοκα ή δαμάσκηνα), ψιλοκομμένα, ή σταφίδες
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα cookies χωρίς ψήσιμο, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να ενωθούν.
  2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  3. Το χωρίζουμε σε 14 ίσα μέρη και ζυμώνουμε σε μπαλίτσες.
  4. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και τις βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, να σφίξουν, πριν σερβίρουμε.
  5. Διατηρούμε τα cookies στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 3 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 1222 φορές