Με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και τριμμένο μπισκότο αυτά τα σοκολατάκια είναι ιδανικά για εορταστικά κεράσματα. Με το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί στα περίπτερα από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, αυτές οι γιορτές θα σας μείνουν αξέχαστες!

Ζάχαρη & Αλεύρι

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


35' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 35'

Υλικά - Τεμάχια: 50
  •  300 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο
  •  300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  50 γρ. βούτυρο αγελάδας
Επικάλυψη (επιλέγουμε κάτι από τα ακόλουθα:)
  •  κακάο
  •  τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, ινδική καρύδα, σουσάμι, κ.λπ.
  •  λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας
  •  τριμμένο μπισκότο
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα εύκολα σοκολατάκια κόβουμε κομματάκια τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και την κρέμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια.
  6. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την πλάθουμε με τα χέρια σε μικρό μπαλάκι.
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  8. Τα αραδιάζουμε πάνω σε λαδόκολλα.
  9. Ρίχνουμε τις επικαλύψεις σε μπολ και κυλάμε απαλά τα σοκολατάκια σε όποια επικάλυψη θέλουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  10. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 332 φορές