Κυπριακοί κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, αφράτοι και πολύ νόστιμοι, αυτοί οι κεφτέδες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb


30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 4 - 6
  •  1 κιλό κιμάς χοιρινός
  •  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  400 γρ. πατάτες, τριμμένες και στυμμένες
  •  1 αυγό
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τους κυπριακούς κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, τις πατάτες, το αυγό, τα μυρωδικά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε οβάλ κεφτέδες.
  4. Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Στραγγίζουμε τους κυπριακους κεφτέδες και σερβίρουμε με πλιγούρι.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 509 φορές