Έτοιμη σε 20 λεπτά και από τα χεράκια σας. Με αγοραστή ζύμη και ασυνήθιστους συνδυασμούς, η πίτσα αυτή θα σας εντυπωσιάσει.
- 1/2 φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
- 130 ml χλιαρό νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (δίνει στην πίτσα έξτρα ρουστίκ νοστιμιά)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και 20 ml ελαιόλαδο
- 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες
- 4 αυγά
- 100 γρ. ψιλοκομμένο σύγκλινο Μάνης ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.
- Απλώνουμε στη ζύμη την σάλτσα ντομάτας.
- Από πάνω, ομοιόμορφα, απλώνουμε την φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες.
- Ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
- Ξεφουρνίζουμε και σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια της ψημένης πίτσας.
- Σκορπίζουμε γύρω από τα αυγά το ψιλοκομμένο σύγλινο Μάνης ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.