Φαγητό της στιγμής, χορταστικό με ιδιαίτερη νοστιμιά και δυνατά αρώματα.

Δημήτρης Κοντόπουλος

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb


15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  4 χοιρινά σνίτσελ (κομμένα και χτυπημένα από τον κρεοπώλη)
  •  80 γρ. γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας)
  •  70 γρ. θρυμματισμένο μπαγιάτικο ψωμί
  •  25 γρ. βούτυρο (λιωμένο σε ένα μπρίκι)
  •  12 μικρά φύλλα φασκόμηλο φρέσκο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό)
  •  30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά σνίτσελ με γκοργκοντζόλα και φασκόμηλο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του γκριλ, και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε στο ταψί τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Τα αλείφουμε με το μπλε τυρί.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να τα καλύψουν καλά.
  5. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 475 φορές