Όταν ο Γκαμπριέλ Φρανσουά Ντογέν θεώρησε πρόστυχο να ζωγραφίσει έναν πίνακα στον οποίο θα απεικονιζόταν ο παραγγελιοδότης του, βαρόνος Λουί Γκιγιόμ Μπαγέ, να κοιτάζει κάτω από τη φούστα της ερωμένης του, ο εκ των μετρ του στυλ ροκοκό Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ αποφάσισε να δεχτεί.


Κι η «Κούνια» του (1767) τον ανέδειξε σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς και καλοπληρωμένους ζωγράφους της εποχής του.


Ο Φραγκονάρ κατάφερε μέσα από τον πίνακά του να δείξει όσα λέγονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Μια γυναίκα που μπορεί να αναδειχθεί κυρίαρχη του ερωτικού παιχνιδιού εκσφενδονίζοντας παιχνιδιάρικα το γοβάκι της – το αγαλματίδιο του έρωτα στον κήπο δεν αφήνει αμφιβολίες περί τούτου.

Και δεν πρόκειται για έναν τυχαίο ερωτιδέα, αλλά για εκείνον που φιλοτέχνησε ο Ετιέν Μορίς Φαλκονέ για τη Μαντάμ ντε Πομπαντούρ, την ερωμένη του Λουδοβίκου ΙΕ’.

Το υψωμένο χέρι του εραστή έχει ερμηνευθεί ως εκτεταμένο φαλλικό σύμβολο, ενώ το ερωτικό τρίγωνο συμπληρώνει ο κρυμμένος άνδρας που τραβά τα σχοινιά της κούνιας και ενδεχομένως είναι ο σύζυγός της.

πηγή

Προβλήθηκε 100 φορές

Κάλεσμα - συλλογή υπογραφών από το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών

To Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών με μια επιστολή - αίτημα ζητεί από όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν ενεργά την πρωτοβουλία του, υπογράφοντας το κάλεσμα ώστε να πάψει να υπάρχει πλέον ζωντανή μουσική στην Ελληνική τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο ...

Η ιστορία πίσω από τον πίνακα: Το Όνειρο - ''Le Reve'' του Πάμπλο Πικάσο

Ο Πάμπλο Πικάσο, ο ζωγράφος που λάτρεψε τις γυναίκες, έχοντας ταυτόχρονα μια σχιζοφρενική συμπεριφορά απέναντί τους, δημιούργησε ένα έργο σύμβολο της ερωτικής λαγνείας, τον πίνακα “Το Όνειρο” (The Dream).

Δήμος Ηλιούπολης: ''Ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή των ''πρεσβευτών'' της Ηλιούπολης, στη δράση ''Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821''.

Νέοι και νέες της Ηλιούπολης, Με χαρά επικοινωνώ σήμερα μαζί σας και σας καλώ να συμμετέχετε στην ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή των «πρεσβευτών» της Ηλιούπολης, στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»...

Σάτυροι και Μαινάδες: ξεκίνησε  το φεστιβάλ καλλιτεχνικού πορνό της Αθήνας

Περισσότερες από 90 ταινίες μικρού μήκους καλλιτεχνικού πορνό και μία μεγάλου μήκους θα είναι διαθέσιμες για 72 ώρες από τα μεσάνυχτα (Τετάρτη προς Πέμπτη) μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην πλατφόρμα Pinklabel.tv...