Το καλύτερο πρωινό είναι αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και γιαούρτι. Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε και με το τσουρέκι που έχει περισσέψει και μπαγιατέψει!

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

8' προετοιμασία
8' παρασκευή
Σύνολο: 16'

Υλικά - Μερίδες: για 4 φέτες
  •  4 φέτες τσουρέκι
  •  2 μεγάλα αυγά
  •  50 ml γάλα
  •  1/3 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •  1-2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
  •  120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  •  2 κρύσταλλοι μαστίχας Χίου, κοπανισμένοι στο γουδί σε σκόνη (προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη για να μην κολλάει η μαστίχα)
  •  1 κουτ. σούπας πευκόμελο + επιπλέον για το σερβίρισμα λίγη κανέλα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τις αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι, ξεκινάμε ρίχνοντας τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει.
  3. Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα αυγών-γάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπα, τις ανασηκώνουμε και τις τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξουν. Τις τοποθετούμε στο τηγάνι, μία μία ή δύο δύο μαζί, αν χωράνε. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιάτα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κοπανισμένη μαστίχα και το πευκόμελο.
  5. Βάζουμε τις αυγοφέτες σε ένα πιάτο και στο πλάι το αρωματισμένο γιαούρτι. Γαρνίρουμε τις αυγοφέτες με έξτρα πευκόμελο και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 208 φορές