Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 11.08.2025: ''Tropical highball - ανάλαφρο κοκτέιλ με passion fruit''

Άρτος και Θεάματα 01 Αυγούστου 2025

Φρουτώδες, ανάλαφρο και τροπικό highball με έντονη τη γεύση από το φρούτο του πάθους.

Βασίλης Κυρίτσης
Φωτογραφία: Σωκράτης Μπαλταγιάννης

5' παρασκευή
Σύνολο: 5'

Υλικά - Μερίδες: 1 κοκτέιλ
  •  30 ml τζιν
  •  15 ml λικέρ Passoa (λικέρ passion fruit)
  •  15 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  •  10 ml σιρόπι ζάχαρης*
  •  αναψυκτικό με γεύση τροπικών φρούτων
  •  μισό passion fruit (για το γαρνίρισμα)
  •  φύλλα μέντας
Διαδικασία
  1. Γεμίζουμε ένα highball ποτήρι με παγάκια.
  2. Ρίχνουμε το τζιν, το λικέρ Passoa, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης.
  3. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Συμπληρώνουμε με το αναψυκτικό με γεύση τροπικών φρούτων.
  5. Γαρνίρουμε με το μισό passion fruit και ένα φυλλαράκι μέντας.
Μυστικά

* Για να φτιάξουμε το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύουμε 500 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης με 400 ml νερού σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 644 φορές