Μια διαφορετική φασολάδα από τη κλασική, ο συνδυασμός των καρυδιών με τα φασόλια και τα λαχανικά είναι που τη κάνουν να ξεχωρίζει.

Εύη Βουτσινά

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

10' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  250 γρ. φασόλια άσπρα, μέτρια
  •  1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  •  3 κλωνάρια σέλινο
  •  2 μικρά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
  •  1 πράσο, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος
  •  2 μικρές πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  •  3 - 4 σκελίδες σκόρδου
  •  1 χουφτίτσα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι και πιπέρι
  •  2/3 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, τριμμένα
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Διαδικασία
  1. Βάζουμε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν από το βράδυ.
  2. Την επομένη τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν.
  3. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
  4. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και μαζί το λάδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Όταν βράσουν και τα φασόλια και τα λαχανικά, φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.
  6. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, οπότε τα καρύδια θα αφήσουν το λάδι τους και το φαγητό θα πάρει ιδιαίτερη νοστιμιά και ένα ωραίο καστανό χρώμα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 262 φορές