Η συνταγή της ημέρας: ''Φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια''

Άρτος και Θεάματα 01 Μαρτίου 2024

Αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα που είναι έτοιμο σε 30΄.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης


15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  •  1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  •  40 ml χυμός λεμονιού
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Διαδικασία
    1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
    2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
    4. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
    5. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

    www.gastronomos.gr

    Προβλήθηκε 700 φορές

    Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025: ''Μπριζόλα πανέ με μοτσαρέλα και ντομάτα (Porteno milanesa)''

    Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.