Η συνταγή της ημέρας: ''Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα''

Άρτος και Θεάματα 15 Ιανουαρίου 2024

Aπίθανα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα με εξωτικό άρωμα, φρέσκο τσίλι και τζίντζερ.

Αστέριος Κουστούδης

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά - Μερίδες: 4
Για τα γιουβαρλάκια
  •  500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
  •  50 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, ψιλοκομμένη
  •  1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  •  2 ασπράδια αυγών
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας αλεύρι + λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
  •  αλάτι
Για τη σούπα
  •  750 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  •  1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1/2 λεμόνι
  •  1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 πράσο, ψιλοκομμένο
  •  150 γρ. ρυζομακάρονα (3 πλακέ «μερίδες») ή φιδές
  •  10-12 φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού
Διαδικασία
Γιουβαρλάκια
  1. Για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα, βρέχουμε με νερό τα χέρια μας και ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για 2-3 λεπτά, με γρήγορες κινήσεις, για να μην κολλήσουν στα χέρια μας. Πλάθουμε γιουβαρλάκια σαν καρύδια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξουν.
Σούπα
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το κάρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μπαχαρικό.
  2. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το κρεμμύδι και το πράσο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τα βάζουμε προσεκτικά στον ζωμό.
  4. Μόλις ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα ή τον φιδέ και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  5. Ρίχνουμε το μυρωδικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 724 φορές

Τα ζώδια το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Η Σελήνη σήμερα στο Σκορπιό σχηματίζει τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύες. Είναι η ιδανική στιγμή να στραφούμε στο συναισθηματικό μας κόσμο και να αφουγκραστούμε τις εσωτερικές μας ανάγκες και να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας

Τα ζώδια την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στον Κριό, διαψεύδοντας όνειρα και προσδοκίες που χτίστηκαν με συναίσθημα αλλά χωρίς ρεαλισμό ειδικά για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025: ''Φακές σαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά''

Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.