Τη δροσιά του να ‘χετε! Αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λεμόνι θα θέλετε να το τρώτε όλο το καλοκαίρι.

Ζάχαρη & Αλεύρι

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


15' προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 15'

Υλικά - Κομμάτια: 9
Λεμονόκρεμα
  •  χυμός από 2 λεμόνια
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  150 γρ. ζάχαρη άχνη
  •  4 αυγά
  •  125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
Μους λεμόνι
  •  450 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  1 κούπα από τη λεμονόκρεμα που φτιάξαμε
  •  1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για τη συναρμολόγηση
  •  30-36 τμχ. λευκά μπισκότα oreo ή άλλα γεμιστά μπισκότα με γεύση βανίλια ή μπανάνα
  •  τρίμμα λευκής σοκολάτας για πασπάλισμα
Διαδικασία
Λεμονόκρεμα
  1. Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λεμόνι ξεκινάμε με την λεμονόκρεμα και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα ίσα που να ενωθούν.
  2. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και προσέχουμε ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
  3. Ανακατεύουμε συχνά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Όταν πήξει, την περνάμε από μια ψιλή σήτα για βελούδινη υφή.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Μους λεμόνι
  1. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  2. Προσθέτουμε τη 1 κούπα λεμονόκρεμα και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Συναρμολόγηση
  1. Σε ένα τετράγωνο σκεύος 20 x 20 εκ. απλώνουμε μία πολύ λεπτή στρώση από τη μους λεμόνι, ίσα ίσα να κολλήσουν τα μπισκότα.
  2. Καλύπτουμε τον πάτο με μία στρώση μπισκότα και συνεχίζουμε με τη μισή ποσότητα από τη μους λεμόνι.
  3. Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη μους λεμόνι.
  4. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 12 έως 24 ώρες, για να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα.
  5. Πασπαλίζουμε με τρίμμα λευκής σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 426 φορές