Η συνταγή της ημέρας: ''Καγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια''

Άρτος και Θεάματα 18 Ιουλίου 2023

Ψωμωμένες πιπεριές Φλωρίνης και ζουμερά ντοματίνια σε ένα καλοκαιρινό καγιανά για 2, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
  •  1 σκελίδα σκόρδου (ολόκληρη)
  •  300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  •  1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  •  2 κουτ. σούπας νερό
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  4 αυγά
  •  100 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
Διαδικασία
  1. Για τον καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για περίπου 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  3. Αραιώνουμε το ντοματοπελτέ στο νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια.
  5. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
  6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει λίγο ο καγιανάς.
  7. Αποσύρουμε, σκορπίζουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη και τη ρίγανη και σερβίρουμε τον καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 658 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025: ''Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι, από το Άγιον Όρος''

Με ποντιακά μαύρα λάχανα που μάζεψε λίγα λεπτά πριν από το μαγείρεμα έφτιαξε αυτούς τους σαρμάδες με πλιγούρι ο πατέρας Γεώργιος στο κελλί του Αγίου Νικολάου.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025: ''Καπόνια με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης''

Τα καπόνια, που τους φθινοπωρινούς μήνες τα βρίσκουμε σε αφθονία σε μεγάλα ψαράδικα, συνδυάζονται με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης σε ένα πολύ ωραίο και εύκολο φαγητό – η ίδια συνταγή γίνεται βέβαια και με μπακαλιάρο, λούτσο ή σκορπίνα.