Η συνταγή της ημέρας: ''Μελιτζανοπίλαφο''

Άρτος και Θεάματα 03 Αυγούστου 2023

Τώρα που οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους είναι η κατάλληλη περίοδος να φτιάξετε αυτό το ωραίο πιλάφι. Εύκολο και γρήγορο βγαίνει σκέτο «γλύκισμα».

Υλικά

  • 300γρ. μελιτζάνες (φλάσκες ή τσακώνικες), σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 700ml ζεστό ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό ρίχνετε τις μελιτζάνες, τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή), σκεπάζετε και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε 10 λεπτά να απορροφήσει τους υδρατμούς. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή δυόσμο και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

www.olivemagazine.gr

Προβλήθηκε 991 φορές

Τα ζώδια την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Καρκίνου γεννά την επιθυμία για συναισθηματική ζεστασιά και οικειότητα, οι δύσκολες γωνίες της όμως με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα θα εντείνει τις αυταπάτες ιδιαίτερα για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου!