Τώρα που οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους είναι η κατάλληλη περίοδος να φτιάξετε αυτό το ωραίο πιλάφι. Εύκολο και γρήγορο βγαίνει σκέτο «γλύκισμα».

Υλικά

  • 300γρ. μελιτζάνες (φλάσκες ή τσακώνικες), σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 700ml ζεστό ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό ρίχνετε τις μελιτζάνες, τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή), σκεπάζετε και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε 10 λεπτά να απορροφήσει τους υδρατμούς. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή δυόσμο και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

www.olivemagazine.gr

Προβλήθηκε 542 φορές