Η συνταγή της ημέρας: ''Νηστίσιμα κουλουράκια μανταρινιού''

Άρτος και Θεάματα 24 Απριλίου 2024

Εκτός από νόστιμα και αρωματικά, αυτά τα κουλουράκια μανταρινιού είναι και νηστίσιμα!

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά - Κομμάτια: για περίπου 40
  •  400 γρ. (2 κούπες) ελαιόλαδο
  •  300 γρ. (2 1⁄2 κούπες) φρεσκοστυμμένος χυμός μανταρινιού
  •  800 γρ. (6 κούπες + περίπου 1/4 κούπας επιπλέον) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
  •  1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  ξύσμα από 2 μανταρίνια
  •  μαυροσούσαμο για πασπάλισμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε νηστίσιμα κουλουράκια μανταρινιού, αρχικά ρίχνουμε σε βαθύ μπολ τα υγρά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
  3. Πλάθουμε κουλουράκια-πλεξούδες.
  4. Τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
  5. Τα τακτοποιούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (στον αέρα) για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 527 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025: ''Μπριζόλα πανέ με μοτσαρέλα και ντομάτα (Porteno milanesa)''

Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.