Πεντανόστιμη καλοκαιρινή ομελέτα με πατάτες, αυγά και πιπεριές Φλωρίνης. Μπορεί να ψηθεί εξ ολοκλήρου στο τηγάνι με τουμπάρισμα ή να ολοκληρώσουμε το ψήσιμό της στο γκριλ.

Μαρία Κελαϊδή

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου


15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές
  •  500 γρ. πατάτες, κομμένες για τηγάνισμα
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
  •  1 ώριμη, σφιχτή ντομάτα, ξεφλουδισμένη, σε μικρά κομμάτια
  •  4-5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  •  40 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  40 ml ελαιόλαδο + αρκετό επιπλέον, για τις πατάτες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες με αυγά και πιπεριές Φλωρίνης στο τηγάνι, ξεκινάμε τηγανίζοντας κανονικά τις πατάτες σε άφθονο ελαιόλαδο.
  2. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε σε ένα μπολ.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ και στερεώνουμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
  4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μετρημένο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε τις τηγανισμένες πατάτες και την ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει η ντομάτα, για 3-4 λεπτά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τα χτυπημένα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  7. Τα αδειάζουμε στο τηγάνι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι η κάτω πλευρά να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
  8. Μεταφέρουμε το τηγάνι όπως είναι στο γκριλ. Αν η λαβή του δεν είναι κατάλληλη για φούρνο, την τυλίγουμε μια-δυο φορές σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να φουσκώσει, να χρυσίσει και να μην εμφανίζει σημεία με ρευστό αυγό. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 299 φορές