Στο άψε σβήσε γίνεται αυτή η μακαρονάδα με την πλούσια σάλτσα φέτας. Ό,τι πιο εύκολο για τα βράδια που γυρνάμε κουρασμένοι από τη δουλειά.
Στο άψε σβήσε γίνεται αυτή η μακαρονάδα με την πλούσια σάλτσα φέτας. Ό,τι πιο εύκολο για τα βράδια που γυρνάμε κουρασμένοι από τη δουλειά.
Δεν νοείται χειμωνιάτικο τραπέζι χωρίς την αγαπημένη μας κολοκυθόσουπα. Εδώ σε μια ξεχωριστή παραλλαγή με ψητά μανιτάρια.
Στο πι και φι είναι έτοιμο το κουσκούς με λαχανικά και φέτα. Αν θέλουμε, διατηρούμε στο ψυγείο, σε βαζάκια, για να έχουμε γεύμα ανά πάσα στιγμή.
Το κλασικό σπανακόρυζο γίνεται ένα απολαυστικό, πλούσιο και χορταστικό ριζότο και η γεύση, αλλά και η υφή του απογειώνονται!
Πλούσιο σαλατογεύμα με φουρνιστό ρύζι, για καπνιστή νοστιμιά και άρωμα, τραγανούς ξηρούς καρπούς, ζουμερά γλυκόξινα βερίκοκα και μπόλικα μυρωδικά.
Η ιδιαιτερότητά αυτή της τυροκαυτερής είναι ότι χρησιμοποιεί κεφίρ, που προσθέτει δροσιά και κοντράρει την καυτερή αίσθηση από το μπούκοβο.
Φρέσκα ροδάκινα, ρόφημα τσαγιού, γιαούρτι κι ένας πολυκόφτης.
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο δίπλα σε ένα καραφάκι ούζο ή μια παγωμένη μπίρα από αυτούς τους μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα;
Η γλύκα του κρεμμυδιού κυριαρχεί στη διάσημη πίτα της Μυκόνου.
Αν θεωρείτε την μαρουλοσαλάτα βαρετή, δοκιμάστε αυτήν εδώ, με σπυρωτή φάβα από μπιζέλια, ξερό ανθότυρο και άφθονα μυρωδικά και θα αλλάξετε γνώμη.
Η panzanella γεννήθηκε από την ανάγκη αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού, που το μούσκευαν σε ξίδι και νερό και κατόπιν στα νόστιμα ζουμάκια των θερινών λαχανικών.
Με μαραθόριζα, λίγο μπούκοβο και λίγο μέλι, το κλασικό λαδερό μεταμορφώνεται σε ένα μεσογειακό πιάτο αξιώσεων.
Τα αποξηραμένα σύκα, σε αυτό το ντιπ, προσφέρουν μια γλυκιά αντίθεση στις ελιές. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε ως μεζεδάκι ή σε συνδυασμό με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Εκμεταλλευόμαστε τη φυσική γλυκύτητα που έχουν οι μπανάνες, για να φτιάξουμε ένα θρεπτικό μπανανόψωμο γεμάτο γεύση και χωρίς καθόλου ζάχαρη!
Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.
Είναι φαγητό καθαρά αγροτικό, με το τίποτα, φαγητό της «πενήτιας», της φτώχειας.
Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.
Αυτά τα φουρνιστά λαζάνια έχουν όλα τα αρώματα της εποχής, με αγκινάρες, αρακά, φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τρυφερά ανοιξιάτικα χόρτα.
Λαχταριστός, σμυρναίικος μεζές, που ταιριάζει τόσο με κρασί όσο και με τσίπουρο.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr






























