Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 15 Μαΐου 2025: ''Στικς κοτόπουλου παναρισμένα σε πατατάκια''

Άρτος και Θεάματα 13 Μαϊου 2025

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν, οι μεγάλοι θα βγάλουν από το ψυγείο μια μπίρα. Αυτά τα στικς από φιλέτο κοτόπουλου που στο πανάρισμα έχουν και πατατάκια και ψήνονται στον φούρνο είναι για όλους.

Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Food styling: Tina Webb

20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά - Κομμάτια: 20-25
  •  1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  •  1 μεγάλο αυγό
  •  1 κουτ. σούπας κοφτή μουστάρδα
  •  1 κουτ. σούπας μέλι
  •  1 μεγάλη συσκευασία πατατάκια
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα στικς κοτόπουλου παναρισμένα σε πατατάκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε με ένα αιχμηρό μαχαίρι το φιλέτο σε μπαστουνάκια ώστε να είναι ισομεγέθη.
  3. Ρίχνουμε τα πατατάκια στο μούλτι και τα αλέθουμε να σπάσουν, αλλά όχι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο.
  4. Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολ το αυγό, τη μουστάρδα και το μέλι ώστε να ομογενοποιηθούν.
  5. Βουτάμε τα μπαστούνια κοτόπουλου μέσα σε αυτό το μείγμα.
  6. Τα βγάζουμε με μια λαβίδα ή με ένα πιρούνι και τα ρολάρουμε στα πατατάκια.
  7. Βάζουμε τα μπαστουνάκια πάνω στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά.
Μυστικά

Διαλέξτε πατατάκια με γεύση που σας αρέσει. Θα σας θυμίσει γεύση fast food...

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 128 φορές

Πέθανε ο Κώστας Λυχναράς σκηνοθέτης του ''Κωνσταντίνου και Ελένης'' και ''Καφέ της Χαράς''

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία πνοή του ο σκηνοθέτης, Κώστας Λυχναράς, που είχε βάλει την υπογραφή του σε αγαπημένες σειρές, όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Καφέ της Χαράς».