Τα παιδιά θα τα λατρέψουν, οι μεγάλοι θα βγάλουν από το ψυγείο μια μπίρα. Αυτά τα στικς από φιλέτο κοτόπουλου που στο πανάρισμα έχουν και πατατάκια και ψήνονται στον φούρνο είναι για όλους.
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. σούπας κοφτή μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 μεγάλη συσκευασία πατατάκια
- Για να ετοιμάσουμε τα στικς κοτόπουλου παναρισμένα σε πατατάκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Κόβουμε με ένα αιχμηρό μαχαίρι το φιλέτο σε μπαστουνάκια ώστε να είναι ισομεγέθη.
- Ρίχνουμε τα πατατάκια στο μούλτι και τα αλέθουμε να σπάσουν, αλλά όχι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο.
- Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολ το αυγό, τη μουστάρδα και το μέλι ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Βουτάμε τα μπαστούνια κοτόπουλου μέσα σε αυτό το μείγμα.
- Τα βγάζουμε με μια λαβίδα ή με ένα πιρούνι και τα ρολάρουμε στα πατατάκια.
- Βάζουμε τα μπαστουνάκια πάνω στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά.
Διαλέξτε πατατάκια με γεύση που σας αρέσει. Θα σας θυμίσει γεύση fast food...
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.