Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025: ''Ρολά μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχάρι (Ισλί μοσχάρι)''

Άρτος και Θεάματα 14 Ιουλίου 2025

Ένας ωραίος τρόπος για να συνδυάσετε το κρέας με τα λαχανικά είναι τα ρολά μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχάρι. Ή αλλιώς ισλί μοσχάρι!

Στέλλα Σπανού
Φωτογραφία: Jessica Morfis



1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  1 κιλό μοσχάρι, σπάλα, σε κύβους περίπου 4 εκ.
  •  4 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες κατά μήκος σε μακριές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  •  4 μεγάλες ντομάτες (τις 2 τις τρίβουμε και τις άλλες 2 τις κόβουμε σε φέτες)
  •  3 πιπεριές κέρατο ή 2 Φλωρίνης, κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  •  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  φρεσκοτριμμένο ψιλοκομμένος βασιλικός ή μαϊντανός
Διαδικασία
  1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε την τριφτή ντομάτα, 500 ml νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  6. Σε ένα πιάτο απλώνουμε 1 φέτα μελιτζάνα και τυλίγουμε μέσα 1 κομμάτι κρέας. Στο σημείο που κλείνουμε το ρολάκι βάζουμε 1 φέτα ντομάτα και 1 κομμάτι πιπεριά και τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα, έτσι ώστε να διαπερνάμε όλες τις στρώσεις μέχρι και το κρέας (για να μην ξετυλιχθεί το ρολό).
  7. Βάζουμε το ρολάκι σε ένα βαθύ ταψί. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μελώσει η σάλτσα.
  9. Πασπαλίζουμε με βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 142 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025

Η Σελήνη στους Ιχθύες σήμερα κάνει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και τρίγωνο με τον Ήλιο στον Καρκίνο. Η μέρα είναι σαν μία συναισθηματική πυξίδα, που μας κατευθύνει σε επιλογές που μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν!