Η συνταγή της ημέρας: ''Πολίτικο σφουγγάτο με πιπεριές και μελιτζάνα''

Άρτος και Θεάματα 14 Μαϊου 2024

Το πολίτικο σφουγγάτο έχει πλούσια βουτυρένια γεύση και υπέροχα αρώματα από δυόσμο και άνηθο. Φτιάξτε το για πρωινό ή για σαν κύριο γεύμα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Food styling: Tina Webb - Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα - Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα


15' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  8 αυγά
  •  2 πιπεριές κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
  •  1 μελιτζάνα τσακώνικη, σε ψιλά κυβάκια
  •  4 ντομάτες, σε κυβάκια
  •  80 γρ. φέτα σκληρή
  •  50 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  •  40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  •  τα φύλλα από 4 κλαράκια δυόσμο
  •  1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε πολίτικο σφουγγάτο με πιπεριές και μελιτζάνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τις πιπεριές και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά με αλατοπίπερο.
  5. Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  6. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  7. Σπάμε τα υπόλοιπα αυγά μάτια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, σε κομματάκια, σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με καπάκι.
  8. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξει το σφουγγάτο και να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 581 φορές

Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστική διαμάχη για την περιουσία της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η Σωτηρία Μπέλλου φαίνεται πως είχε παραχωρήσει σε κάποιο πρόσωπο το σπίτι στα Σπάτα με πράξη δωρεάς, ωστόσο, με ιδιόχειρη διαθήκη ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη αφήνοντας το ακίνητο τελικά στην οικονόμο της

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 25 Απριλίου 2025: ''Ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά, το ανδαλουσιανό πιάτο του Πάσχα''

Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.