Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 29 Μαρτίου 2025: ''Καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας''

Άρτος και Θεάματα 27 Μαρτίου 2025

Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση, συνοδεύονται ιδανικά με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς και γίνονται πλήρες γεύμα.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία + Food styling: The Eaters / Δημήτρης Αλβανός

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4-5 ως μεζές
  •  1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα, σε ροδέλες πάχους 3 εκ.
  •  140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  100 γρ. ρυζάλευρο (όχι η παιδική τροφή)
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  •  350 ml μπίρα της αρεσκείας μας ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Βουτάμε τα καλαμάρια στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 866 φορές

Τα ζώδια την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Καρκίνου γεννά την επιθυμία για συναισθηματική ζεστασιά και οικειότητα, οι δύσκολες γωνίες της όμως με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα θα εντείνει τις αυταπάτες ιδιαίτερα για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου!