Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 29 Μαρτίου 2025: ''Καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας''

Άρτος και Θεάματα 27 Μαρτίου 2025

Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση, συνοδεύονται ιδανικά με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς και γίνονται πλήρες γεύμα.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία + Food styling: The Eaters / Δημήτρης Αλβανός

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4-5 ως μεζές
  •  1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα, σε ροδέλες πάχους 3 εκ.
  •  140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  100 γρ. ρυζάλευρο (όχι η παιδική τροφή)
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  •  350 ml μπίρα της αρεσκείας μας ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Βουτάμε τα καλαμάρια στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 957 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025: ''Φακές σαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά''

Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.

Τα ζώδια την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025

Σελήνη Κενής πορείας στο Ζυγό σήμερα και ναι τίποτα δεν προχωρά γρήγορα ειδικά οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου είναι οι πρώτοι που νιώθουν τη δυσφορία της στασιμότητας