Φίνα και αρωματικά μπισκότα με τη σπιρτάδα του λεμονιού και λίγη λευκή σοκολάτα -για ντεκόρ αλλά και για έξτρα απόλαυση.
- 125 γρ. βούτυρο
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- ξύσμα από 1 λεμόνι μεγάλο, ακέρωτο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
- 150 γρ. σοκολάτα λευκή, σε κομματάκια + 100 γρ. για γαρνίρισμα
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με λεμόνι και λευκή σοκολάτα, αρχικά στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Έπειτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ξύσμα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα 150 γρ. σοκολάτας, ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού. Προκύπτει μια σφιχτή ζύμη.
- Παίρνουμε κουταλιές (μεγέθους καρυδιού) από τη ζύμη και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 16-18 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά (τουλάχιστον 30 λεπτά).
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τα 100 γρ. σοκολάτας.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά.
- Γαρνίρουμε τα μπισκότα με λιωμένη σοκολάτα, βουτώντας σε αυτήν ένα πιρούνι και σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνεια των μπισκότων.
Μια πολύ ωραία παραλλαγή γι’ αυτήν τη συνταγή, ειδικά αν δεν είμαστε λάτρεις του λεμονιού και της λευκής σοκολάτας, είναι να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα πορτοκαλιού και κουβερτούρα μπίτερ ή γάλακτος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.