Είναι δροσερά, ζουμερά, νόστιμα και vegan! Είναι φρέσκα σύκα με «ανθότυρο» από κάσιους και θα σας ξετρελάνουν.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


10' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά - Μερίδες: 4-5
  •  2 γεμάτες κούπες κάσιους ανάλατα
  •  1/2 κούπα πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
  •  1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  •  3 κουτ. γλυκού nutritional yeast* (διατροφική μαγιά)
  •  60 ml χυμό λεμονιού + λίγο επιπλέον για τα σύκα
  •  αλάτι
  •  λίγο ελαιόλαδο
  •  10 - 12 μεγάλα βασιλικά σύκα
  •  μαυροκούκι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  1. Για τα σύκα με το βίγκαν «ανθότυρο» από κάσιους: Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, τα καλύπτουμε καλά με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 2 ώρες.
  2. Τα στραγγίζουμε καλά και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη με την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
  3. Φτιάχνουμε έτσι έναν πυκνό πολτό.
  4. Κόβουμε στη μέση τα βασιλικά σύκα, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
  5. Δίπλα τους βάζουμε κουταλιές από το «ανθότυρο» από κάσιους και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με μαυροκούκι.
Μυστικά

* Διατροφική μαγιά από μελάσα: Άρτυμα που συνήθως πωλείται σε μορφή αποξηραμένων νιφάδων, σε σακουλάκια των 125 γρ. σε μαγαζιά με είδη υγιεινής διατροφής ή με βιολογικά προϊόντα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στις πρώτες χρήσεις η μαγιά αυτή συχνά προκαλεί εντερικές διαταραχές – είναι ακόμη άμαθος ο οργανισμός. Ξεκινάμε με μικρή δόση (1/4 κ.γ.) και καθημερινά την αυξάνουμε, μέχρι να φτάσουμε αυτή της συνταγής και φυσικά πρώτα συμβουλευόμασε τον γιατρό μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 469 φορές