Ποιος θα πει όχι σε αυτή τη μακαρονοτυρόπιτα με χοντρά μακαρόνια, κρέμα τυριών και κριτσανιστή επιφάνεια; Σε μισή ώρα είναι έτοιμη!
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια Νο 2 με τρύπα
- 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
- 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή τριμμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικό, αλλά επιθυμητό)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για την μακαρονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στα μισά του βρασμού βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο να κάψει πολύ καλά.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια.
- Στην άδεια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια, τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο και τα δύο τυριά.
- Αλατοπιπερώνουμε και, αν θέλουμε, ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βγάζουμε προσεχτικά το καυτό ταψί με το λιωμένο βούτυρο από τον φούρνο.
- Αδειάζουμε αμέσως εκεί το μείγμα μακαρονιών (θα τσιτσιρίσει στην επαφή με το καυτό μέταλλο και θα μισοψηθεί), το απλώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι απλώς να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε τη μακαρονοτυρόπιτα σε κομμάτια και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.






























































































