Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.
- 200 γρ. φακές
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι, κατεψυγμένο
- 700 γρ. κολοκυθάκια, σε φέτες 0,5 εκ.
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
- Για να ετοιμάσουμε φακές σαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά κάνουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε και το καλαμπόκι.
- Σουρώνουμε, περιχύνουμε με το ξίδι και 40 ml από το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι τα κολοκυθάκια, τα απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.