Αυτά τα κεφτεδάκια, που έχουν μπόλικο κύμινο και πιπέρι, τηγανίζονται χωρίς αλεύρι. Στο ίδιο λάδι, που έχει πάρει τα αρώματά τους, τηγανίζουμε τις πατάτες που τα συνοδεύουν.
Τη συνταγή μας έδωσε η Αδαμαντία Χατζηαποστόλου, το γένος Γλυτσού, Μικρασιάτισσα τέταρτης γενιάς, που έμαθε να μαγειρεύει από τη γιαγιά της και τη θεία της.
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
 - 3 λεπτές φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένες σε 2/3 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί και καλά στυμμένες (φυλάμε στην άκρη το κρασί)
 - 3/4 φλιτζ. καφέ ξίδι
 - 3 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
 - 1/2 μάτσο δυόσμος, πολύ ψιλοκομμένος
 - 2 κουτ. γλυκού κοφτά κύμινο
 - αλάτι, 2 κοφτά κουτ. γλυκού πιπέρι
 - 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
 - 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο + επιπλέον, για το τηγάνισμα
 
- Για να φτιάξουμε τα πικάντικα κεφτεδάκια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, μαζί με το κρασί στο οποίο μουσκέψαμε το ψωμί.
 - Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα
 - Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει.
 - Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος λίγο μικρότερο από καρύδι και τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε), σε δόσεις, για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα.
 - Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
 
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.































 






























































