Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Aμαρυλλίς Τσέγκου

15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά
  •  700 γρ. κιμάς από χοιρινή σπάλα
  •  80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  •  150 γρ. ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  •  τα φύλλα από 6 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. σούπας ούζο
  •  1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  1 αυγό
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Στη συνέχεια, καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε έντονα για 5-6 λεπτά.
  4. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  5. Πλάθουμε κεφτέδες μεγαλούτσικους (50 γρ.), τους πιέζουμε ελαφρώς για να πλατύνουν και τους αραδιάζουμε στο ταψί.
  6. Φουρνίζουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Συνοδεύουμε τους πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες με αφράτο πουρέ.
Μυστικά

Όσο ψήνονται, εμείς ετοιμάζουμε μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 641 φορές

Θεατρικά βραβεία ''Μελίνα Μερκούρη'' και ''Δημήτρης Χορν'': Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές - Ποιοι ηθοποιοί τιμήθηκαν

Τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν» ανακοινώθηκαν σε κοινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» στην Πλάκα.