Σε ακόμα μία προκλητική κίνηση προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού σήμερα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.

Η υπουργός τελείωσε την ομιλία της λέγοντας ότι θα τοποθετηθεί στην Ακρόπολη επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941 κατέβασαν την ναζιστική σημαία από τον Ιερό Βράχο..

Δείτε εδώ

Ωστόσο αυτή η πινακίδα με τα ονόματα των δύο αγωνιστών βρίσκεται ήδη στο εμβληματικό μνημείο από το 1982!.Σε φωτογραφία από το αρχείο του αγωνιστή Λάκη Σάντα εμφανίζονται επίσης ο Μανώλης Γλέζος, η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη και ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος.


PHOTO ΑΡΧΕΙΟ ΛΑΚΗΣ ΣΑΝΤΑΣ

Με ύφος και ειρωνεία η υπουργός Πολιτισμού είπε ψέματα απευθυνόμενη στους συναδέλφους της «κλείνοντας, για να μην λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται» είπε για την ακρίβεια.

Το νέο ατόπημα της υπουργού σχολίασε αιχμηρά η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Σχολίασε μάλιστα και την αφωνία της υπουργού αναφορικά με το δικό της όνομα που ήθελε να βάλει στην Ακρόπολη. «Δεν τόλμησε να πει στη Βουλή ότι ο όρος με την πινακίδα με το όνομά της ήταν fake news (αυτά τα λένε στα Δελτία Τύπου για να τα αναπαράγουν τα παπαγαλάκια), είπε ότι ήταν «μια ευγενική πρόταση από τον χορηγό» που δεν θα γίνει πράξη. Το ότι το υπέγραψαν 3 υπουργοί της κυβέρνησης, λεπτομέρεια… Το ότι η Σύμβαση δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, άλλη λεπτομέρεια».


«Η Υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή είπε μόνο ψέματα. Τελείωσε λέγοντας ότι ΘΑ βάλει στην Ακρόπολη πινακίδα με το όνομα του Γλέζου και του Σάντα! Την πινακίδα που ήδη υπάρχει από το 1982!

κ. Μενδώνη, το εικονιζόμενο στη φωτογραφία τι ακριβώς είναι; Μήπως ξέρετε και πού βρίσκεται; Ντροπή μόνο

ΥΓ. Βεβαίως δεν τόλμησε να πει στη Βουλή ότι ο όρος με την πινακίδα με το όνομά της ήταν fake news (αυτά τα λένε στα Δελτία Τύπου για να τα αναπαράγουν τα παπαγαλάκια), είπε ότι ήταν «μια ευγενική πρόταση από τον χορηγό» που δεν θα γίνει πράξη. Το ότι το υπέγραψαν 3 υπουργοί της κυβέρνησης, λεπτομέρεια… Το ότι η Σύμβαση δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, άλλη λεπτομέρεια».


www.presspublica.gr


Προβλήθηκε 185 φορές

Πέθανε η πολυβραβευμένη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

Την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, άφησε η Ολυμπία Δουκάκη, η πολυβραβευμένη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, που ξεχώρισε μέσα από ταινίες όπως οι «Ανθισμένες Μανόλιες» και το «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού».

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Ηλιάνας Βολονάκη, όσα Ορίζει Η Ζωή. Βασισμένο στη μητρότητα!

Η Αμαρυλλίδα, η Φρύνη, η Μυριέλλα και η Αέλια. Συνομήλικες, με τις δικές τους ιστορίες, δήλωναν πώς πέρα από την εξωτερική καλοτυχία, αναζητούσαν τα συμπλέγματά τους με τη ψυχή.

Όσκαρ 2021: Η απονομή των βραβείων Όσκαρ - Οι φετινοί νικητές

H 93η τελετή απονομής των Όσκαρ τελείωσε στο Union Station, τον εμβληματικό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Λος Άντζελες, ο οποίος βρίσκεται 12 χλμ. μακριά από το Dolby Theater όπου διεξάγονται παραδοσιακά οι τελετές.