Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος με ρεκόρ αγώνων

Άρτος και Θεάματα 09 Ιουνίου 2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου με εξαιρετικό άλμα στα 8.65 μέτρα έκανε προσωπικό ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκο πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης.

Ο ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στη Ρώμη, με 2 ασύλληπτα άλματα στα 8.65 μέτρα.

Έκανε περίπατο κατακτώντας το χρυσό στο τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό, διαλύοντας τον ανταγωνισμό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε ιστορικό ρεκόρ αγώνων, σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ στα 8.60μ, ενώ άγγιξε το πανελλήνιο στα 8,66μ (Λούης Τσάτουμας).

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις του με το… καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49!).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στον πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας (8,66μ. από το 2007). Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το σπάσει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης του 2018, 2022 και 2024 στον ανοιχτό στίβο.

Δεύτερος τερμάτισε Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) με 8.38μ που είναι παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και τρίτος ο Σάιμον Έχαμερ (Ελβετία) με 8.31μ.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 8778 φορές

H συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 07.08.2025: ''Μαροκινή pastilla, μια ξεχωριστή γλυκιά κοτόπιτα''

Ένα χαρακτηριστικό πιάτο της μαροκινής κουζίνας είναι η pastilla, ένα είδος πίτας με κοτόπουλο (ή περιστέρι), αμύγδαλα και μπαχαρικά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, που ισορροπεί θαυμάσια αλμυρό και γλυκό.

Τα ζώδια την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025

Η Σελήνη στον Αιγόκερω μας βάζει σε σοβαρό mood ζητώντας πρόγραμμα, στόχους και… λίγη ησυχία. Όμως είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, δημιουργώντας δοκιμάζοντας ανάμεσα σε ευθύνες και επιθυμίες με καθήκον και φαντασία.

Τα ζώδια την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025

Η Δευτέρα ξεκινά με τη Σελήνη στον ανήσυχο Τοξότη, που πάντα θέλει να πετάξει μακριά απ’ τα προβλήματα – όμως σήμερα βρίσκει μπροστά της ένα τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης και... δοκιμαζόμαστε ιδεολογικά και συναισθηματικά.