Tag: Απο

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Μπλούμπεργκ, η Ελλάδα εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα ότι θα επιτύγχανε τους στόχους, αλλά οι προβλέψεις αποδείχθηκαν υπεραισιόδοξες. Eάν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, θα είχε αποτραπεί η ύφεση, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στο οποίο γίνεται αναφορά στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» που κατέχουν οι ΗΠΑ από πλευράς δανειοληψίας, σε σχέση με άλλες χώρες που δανείζονται σε ξένο νόμισμα.

Επιστρέφει το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ λίγους μόνο μήνες κράτησε η απαλλαγή των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ.   Το συγκεκριμένο «χαράτσι» ανεστάλη προσωρινά, με την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά επιστρέφει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, από το νέο έτος πιθανότατα, λόγω της λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

  Καλούμε όλους τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν μαζί μας έξω από την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», στάση μετρό «Μέγαρο Μουσικής», την Πέμπτη 17/10/2013 στις 12:00μμ, απαιτώντας να ανοίξει όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στους δοκιμαζόμενους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.   Η ανεργία έχει φτάσει στο 1/3 του ενεργού εργατικού δυναμικού της χώρας, δύο στους τρείς νέους δεν έχουν δουλειά και πάνω από τρία εκατομμύρια πολιτών είναι ανασφάλιστοι.

Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Φρένο στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που, σύμφωνα με το δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση αντανακλά και σε αυτή των δημοτικών αστυνομικών, βάζει με απόφασή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με χθεσινή του απόφαση επί σχετικής αίτησης καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ο δικηγόρος Α.

Χωρίς καμία αμφιβολία πλέον, η πρωσική Γερμανία είναι ένας «παρανοϊκά επικίνδυνος» εχθρός της Ελλάδας ? πιθανότατα ο μοναδικός. Η διαπίστωση αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι, δεν περνάει σχεδόν καμία ημέρα, χωρίς κάποιος Γερμανός να μην προσπαθήσει να μας κατηγορήσει, να μας κακολογήσει, να μας εξευτελίσει ή να μας προσβάλει ? είτε είναι πολιτικός, είτε δημοσιογράφος, είτε οικονομολόγος, είτε οτιδήποτε άλλο.

  Αρκετές μέρες θα νιώθετε ότι η ενέργεια σας εξασθενεί, είτε αυτό οφείλεται σε μια νύχτα αϋπνίας ή στο υπερβολικά γεμάτο πρόγραμμα σας. Πριν φτάσετε στο σημείο να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα ενεργειακό ποτό για να σας βοηθήσει να τονωθείτε, δοκιμάστε μια πιο υγιεινή λύση.

Δεκτή από το Διοικητικό Εφετείο έγινε σήμερα η αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη απόφαση αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς το Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η απολογία του Νίκου Καζαντζάκη στην ανακριτική αρχή του?Ηρακλείου, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 1925, δεν αποτελεί μόνο ένα έξοχο πολιτικό κείμενο αλλά είναι και δραματικά επίκαιρη σήμερα, την εποχή της κρίσης. Μιας εποχής που η σύγχυση, οι πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και αντιφάσεις στον πολιτικό λόγο κυριαρχούν.

  Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ (1932) συμπληρώνει φέτος 81 χρόνια ιστορίας και πρωταγωνιστικής δράσης στα αθλητικά πράγματα της Αττικής. Είναι δίκαια ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία της περιφέρειας με πολλές συμμετοχές στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία και διακρίσεις, ενώ από εφέτος συμμετέχει στην Γ΄ Εθνική.

Δελτίο τύπου 28/08/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΡΑΝΤΑΣ ΞΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΚΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος, τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι σήμερα, επέλεξε τον δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με τα συμφέροντα που οδήγησαν την Ελλάδα στον όλεθρο. Την ώρα που κάποιοι έκαναν μπίζνες με τους οικονομικούς δολοφόνους της χώρας, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την παραδειγματική τους τιμωρία.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση δήμου που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε κάνει εν μέρει δεκτή αγωγή, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που υπέβαλαν μέλη της οικογένειας ανήλικης η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα σε ατύχημα σε παιδική χαρά. Το ατύχημα έγινε το 1999, όταν η τετράχρονη που έπαιζε, στηρίχθηκε σε σιδερένια καγκελόπορτα 100 κιλών, η οποία υποχώρησε και την τραυμάτισε θανάσιμα, αφού υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Πόσες φορές ξεκινάτε μια δίαιτα, χάνετε ικανοποιητικά τα πρώτα κιλά και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σταματάτε να χάνετε; Είναι το λεγόμενο ?plateau? του μεταβολισμού και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Ένα από τα βασικότερα και ίσως περίεργα αίτια είναι οι πολλές τοξίνες οι οποίες αθροίζονται στο σώμα μας.

  Φίλος των «Φίλων του παιδιού» ο Απόλλωνας   Το λογότυπο του φιλανθρωπικού σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», θα έχουν από εδώ και στο εξής στο στήθος τους, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης. Η ΠΑΕ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με το σωματείο να διαφημίζεται στην φανέλα της ομάδας, μια συμφωνία καθαρά ανθρωπιστικού χαρακτήρα καθώς ο Απόλλωνας δεν θα εισπράξει κανένα χρηματικό ποσό.