Tag: Βουλή

Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και θεσμοθέτηση του νέου επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2020 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο οδεύει προς τη Βουλή.

O προτεινόμενος περιορισμός στη σύμπραξη μεταξύ παρατάξεων τίθεται μεν προ της αναλήψεως καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, πλην σε χρόνο μεταγενέστερο αυτού κατά τον οποίο εκδηλώθηκε η λαϊκή βούληση υπό το προαναφερθέν νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο και τροποποιεί, και κατά τούτο δημιουργεί προβληματισμό εάν συνάδει προς την αρχή της ευρύτερης δυνατής λαϊκής εκπροσώπησης...

Χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις τοποθετήθηκε ο Κώστας Ζουράρης στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στις επιτροπές τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του, ο 36χρονος ο οποίος συνελήφθη μετά την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Εγώ την Αννέτα Καββαδία την καταλαβαίνω. Είναι όντως αντιαισθητική η παρουσία της κυρίας Μεγαλοϊκονόμου στα κανάλια, με τα σαχλά ποιηματάκια της και τις πολιτικοπροσωπικές ασυναρτησίες που εκστομίζει. Αλλά και την Θοδώρα καταλαβαίνω που βγήκε έξαλλη από τον αίθουσα φωνάζοντας πως θα δώσει την έδρα της στον Καλλιάνο.

Τον ΣΥΡΙΖΑ ως σωτήρα παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, σε μικρά παιδάκια που επισκέφθηκαν τη Βουλή για εκπαιδευτικούς λόγους.

Στη Βουλή σήμερα το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου. Με δυσκολία αναμένεται να γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας από τις 09.00.

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές σε δήμους από τέλη, φόρους, κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα και κάθε είδους μισθώματα δίνει σχετική ρύθμιση, που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών

Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. Και τσίμπησαν τον αναπληρωτή υπουργό Πολάκη, τον «το βουνό, τον Κρητίκαρο» κατά τον τραγουδοποιό Κραουνάκη τον οποίον επίσης τσίμπησαν οι μέλισσες και θέλει με το στανιό να τον βάλει στο κρεβάτι μας

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Βουλή. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι σήμερα θα παραιτηθεί, τελικά θα μείνει προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου Ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Και δυστυχώς δεν είναι για γέλια πια. Είναι για κλάματα… Γιατί φτάσαμε στο σημείο ένας βουλευτής, ο Αριστείδης Φωκάς, να επικαλείται την… τουαλέτα για να δικαιολογήσει την -αδικαιολόγητη- απουσία του από την ψηφοφορία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00 πμ, στη Βουλή.

Οι εξελίξεις σήμερα Κυριακή στον πολιτικό χώρο είναι ραγδαίες. Έτσι ενώ όλα έδειχναν ότι η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση θα γινόταν την Πέμπτη, με επιστολή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Νίκο Βούτση ζητά άμεση εκκίνηση των διαδικασιών.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ υπερψήφισε με πλειοψηφία άνω των 80 ψήφων το σύνολο των τροπολογιών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος.