Tag: Β

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα μνήμης του Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ τελειωθέντων μαρτύρων κληρικών και λαϊκών στην Μικρασιατική καταστροφή, κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στο Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα Εθνικών τραγωδιών που συνέβησαν μήνα Σεπτέμβριο. Με την προσευχή και προσοχή όλων στραμμένη στην Συρία, την αρχαία κοιτίδα του πρώιμου Χριστιανισμού και τόπο διαβίωσης για αιώνες Ελλήνων, ελπίζοντας πως θα κρατήσει η λογική και δεν θα καταγραφή μια νέα τραγωδία Σεπτέμβριο μήνα, κατά την επιμνημόσυνη δέηση θα μνημονευθούν οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας που εξήλθαν βίαια της επιγείου ζωής κατά:Α.

  Τον παλμό της σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής μπορούν να αφουγκραστούν οι φίλοι του βιβλίου στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου που θα υποδεχτεί το κοινό από τις 6-22 Σεπτεμβρίου με πλήθος νέων τίτλων και παράλληλες εκδηλώσεις.Το καθιερωμένο πλέον ραντεβού των Αθηναίων βιβλιοφάγων φιλοξενείται στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως.

Πρόστιμο στους κυνηγούς που μεταφέρουν σκυλιά σε κλουβί εκτός αυτοκινήτου Παράνομη θεωρείται πλέον η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων με αυτοκίνητο, σε ξύλινα ή άλλα κλουβιά προσαρτημένα στο πίσω μέρος του οχήματος, εκτός καμπίνας. Συγκεκριμένα, με ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εκδόθηκε η εγκύκλιος 1969/100521/14.

    Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, εξ ου και η ονομασία, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όπου καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών, πλην όμως Τούρκων υπηκόων, καθώς και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες. Αφορμή έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη προβοκάτσια από την ίδια τη τουρκική κυβέρνηση.

Ως αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της Δημόσιας Περιουσίας, οι κληρονόμοι Νάστου που διεκδικούν επί δεκαετίες δημόσια γη, οδηγούνται, μετά από αλλεπάλληλες δικαστικές επιτυχίες κατά την τελευταία τριετία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες για 19 κακουργηματικές πράξεις.Εν όψει του δικαστηρίου, που θα γίνει στις 23/9/13, η Δημοτική Αρχή συγκαλεί Διαδημοτικό Συμβούλιο των όμορων Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, στις 12/9/13, ώρα 19.

Όλα οσα θέλετε να γνωρίζετε για το Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο PMS Τι είναι το Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο PMS;Πολλές γυναίκες μια με δυο εβδομάδες πριν την αναμενόμενη έλευση της εμμήνου ρύσεως εμφανίζουν συμπτώματα όπως μετεωρισμό κοιλίας, κεφαλαλγίες, μαστωδυνία, εναλλαγές στη διάθεση και έντονες συναισθηματικές αλλαγές. Το χαρακτηριστικό αυτών των συμπτωμάτων είναι η συστηματική εμφάνιση τους 10 με 14 ημέρες πριν την αναμενόμενη έμμηνο ρύση και η υποχώρηση τους κατά τη διάρκεια των πρώτων 2-4 ημερών αυτής για τουλάχιστον τρεις επαναλαμβανόμενους κύκλους .

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης η οποία για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υιοθετεί τις προσταγές των δανειστών.Χωρίς σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ ακολουθεί τη γνωστή τακτική των διαρροών, με τον κακό δανειστή και τον καλό πρωθυπουργό, χωρίς φυσικά να δεσμεύεται ότι η χώρα θα συνεχίσει να έχει τη δική της αμυντική βιομηχανία.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Σεπτέμβριος 2013   Αγαπητές/οι συνδημότισσες/ες, Ο Δήμος Καισαριανής, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας στήριξης των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, ανέπτυξε μέσα από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με το Δήμο Ζωγράφου ένα κοινό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.Σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, η σίτιση απόρων, ο Κοινωνικός Λαχανόκηπος και άλλες προνοιακές δομές.

Προσλαμβάνονται 24 συγγενείς αστυνομικών και πυροσβεστών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος Στη διευθέτηση ενός χρόνιου ζητήματος, που αφορά στο διορισμό ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, προχώρησε με Υπουργική Απόφαση ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, ο κ.

του Σταύρου Τσίπρα, δικηγόρου Τους τελευταίους ιδίως μήνες δίνεται μία άγνωστη για πολλούς μάχη για το νερό σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο με όχημα τη λεγόμενη Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών (ΠΕΠ) για να κατοχυρωθεί το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα στην οποία θα αναφερθούμε εδώ και σε δεύτερο επίπεδο με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στην οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο.

Ένδεκα νέοι άνθρωποι με όνειρα για μια φυσιολογική ζωή, σπουδές, κοινωνικότητα, έρωτα, οικογένεια εκπροσωπούν την χώρα μας από 9 ως 12 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο όπου διοργανώνεται φέτος το 10ο Freedom Drive. Πρόκειται για συνάντηση ΑμεΑ για θέματα που άπτονται της ανεξάρτητης διαβίωσής τους στο σπίτι και έξω από αυτό.

  Ο Μάνος Κατράκης (14 Αυγούστου 1908-2 Σεπτεμβρίου 1984) ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Στο θέατρο συνεργάστηκε με ιερά τέρατα όπως ο Μυράτ και η Κοτοπούλη κερδίζοντας τον θαυμασμό και των πιο απαιτητικών κριτικών, ενώ μέσω του κινηματογράφου έγινε γνωστός και αγαπητός σε όλους τους Έλληνες Επιβλητική φυσιογνωμία, ψηλός, ευθυτενής, με χαρακτηριστική ηχηρή φωνή και έναν αέρα αριστοκρατικότητας, υποδυόταν συνήθως χαρακτήρες στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας (βασιλείς, γαιοκτήμονες-τσιφλικάδες, εφοπλιστές, βιομηχάνους, πολιτικούς κλπ).

  Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, θα δανειστώ μόνο τα λόγια του καλού φίλου καθηγητή, Δημήτρη Σταθακόπουλου:?Η καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας, της μουσικής παράδοσης και γενικά του πολιτισμού ώς κληρονομιά των ανθρώπων , με γνώμονα την αγαπητική και όχι την καταγωγή, χρώμα κ.λ.

Μοναστήρι Καισαριανής Ξεκινήστε λοιπόν ένα πρωινό Κυριακής, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής που βγαίνει στη λεωφόρο Κατεχάκη και στην περιφερειακή Υμηττού. Ακολουθήστε απλά τις πινακίδες "προς Ιερά Μονή Καισαριανής".

της Καίτης Κυλάκου. Οι στοχευμένες μνημονιακές πολιτικές για την απαξίωση μέχρι και τη διάλυση της δημόσιας σφαίρας και των δημόσιων αγαθών, μαζί με την εξειδίκευσή τους μέσω του «Καλλικράτη» στην Αυτοδιοίκηση, επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο τους ήδη υποβαθμισμένους δήμους από την κεντρική διοίκηση, αλλά και από τοπικές εξουσίες που λειτούργησαν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της κεντρικής.

  Η πλατεία Μουργκάνας (στον Άγιο Δημήτριο) γέμισε μυρωδιές από το παρελθόν ικανές να μας κάνουν να ζήσουμε το παρόν και να ονειρευτούμε ένα πικάντικο μέλλον. Ένα ζεστό, φιλικό σπιτικό περιβάλλον έχοντας σαν οδηγητές στο ταξίδι του ουρανίσκου την Ρούλα και την Ιφιγένεια, δύο νέα κορίτσια, σας περιμένει για να δοκιμάσετε τους εκλεκτούς μεζέδες με παραδοσιακές συνταγές, όλα από τα χεράκια τους περασμένα και φτιαγμένα.