Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 13.01.
Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 13.01.
Η ισπανική κυβέρνηση απαγόρευσε την διαδήλωση στη Χώρα των Βάσκων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η απάντηση ήταν αυτή.
Το νέο της γενικό γραμματέα εξέλεξε η ΔΗΜΑΡ και η έκπληξη έγινε από την πλευρά του Φώτη Κουβέλη, καθώς εμπιστεύτηκε τη θέση στον 35χρονο Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Για μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετατίθεται η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε περίπου 700.000 δικαιούχους με τουλάχιστον ένα παιδί.
Στο success story της ευρωπροεδρεύουσας συγκυβέρνησης, αναφέρεται η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει ότι: "Την ώρα που το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων αγγίζει το 71% η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί να μας πείσει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική.Επαίρεται για τη χορήγηση επιδόματος 200 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, θέτοντας για τη λήψη του όρους και προϋποθέσεις που καθιστούν μη δικαιούχους το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που αναζητούν εργασία για πάνω από 12 μήνες.
Μια μικρού μήκους ελληνική ταινία και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή μεταναστών στην Ελλάδα θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ. Στην προβολή θα παραστούν οι σκηνοθέτες των ταινιών.
Η μαζικότατη συγκέντρωση του Κινήματος Δεν Πληρώνω χθες (09-01-13) στη ΔΕΗ και στο Δημαρχείο Μενιδίου συνοδεύτηκε από μία ακόμη μεγάλη νίκη. Ο κ.
Με την ΚΥΑ «Ειδική επιδότηση οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΦΕΚ 5/3.1.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επανασύνδεσης ρεύματος από την ΔΕΗ σε φτωχά νοικοκυριά που για διάφορους λόγους δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο . Συνολικά έχουν γίνει επανασυνδέσεις από την ΔΕΗ σε 5.
Διαγραφή χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα .
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τετάρτη, ξεκινώντας το 2014 με την υπόσχεση της κυβέρνησης θα βγάλει τη χώρα από έξι χρόνια ύφεσης, θα κρατήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, και αποτελεσματικά θα τερματίσετε μια οικονομική κρίση που ταρακούνησε το ευρώ. ?Το 2014, η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές και θα αρχίσει να γίνεται και πάλι μια φυσιολογική χώρα?, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό διάγγελμά της Πρωτοχρονιάς.
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στην οποία προσδιορίζονται τα επαγγέλματα που δεν είναι υπόχρεοι στην τήρηση φορολογικής ταμειακής μηχανής από 1.1.
Σε μια χαρτογράφηση της κατάστασης στην Ελλάδα προχώρησε το Associated Press αμφισβητώντας την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού για αντιστροφή του κλίματος και θέτοντας τα τέσσερα πιο σημαντικά προβλήματα-προκλήσεις για τη χώρα. Μεταξύ άλλων στην περιγραφή της κατάστασης επισημαίνεται πως «οι Ελληνες πέρασαν την Πρωτοχρονιά μετά από πολλές ώρες στις ουρές της Εφορίας για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις της λιτότητας στην ώρα τους.
Λένε πως ο απαισιόδοξος άνθρωπος είναι ένας καλά πληροφορημένος αισιόδοξος. Ενίοτε, υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτόν τον ισχυρισμό.
Έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, που σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι: "Αντιπροσωπεία του Δ. Σ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα επισκέφτηκε την Δευτέρα 30/12/2013 τον καταυλισμό των Κούρδων πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο και παρέδωσε παιχνίδια για τα παιδιά και τρόφιμα για τις οικογένειες.
«Η κατάργησή του είναι ακόμα ένα χτύπημα στους εργαζόμενους με στόχο αυτή τη φορά τη μείωση του κόστους εργασίας, την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους, με αποτέλεσμα τη φτωχοποίησή τους. Η αγοραστική τους ικανότητα έχει πέσει όσο ποτέ άλλοτε.
Ευχές για τον νέο χρόνο δίνει ο προπονητής του Γ.Σ.
Χαρακτηριστικές είναι οι δύο επισυναπτόμενες ανακοινώσεις, του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στη WIND (TIM) για τη "μηχανή" που έχει στηθεί πάνω στο πρόβλημα της ανεργίας: "Προγράμματα ?Voucher? του ΟΑΕΔ: τζάμπα εργαζόμενοι για τους εργοδότες! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ? ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Τους τελευταίους μήνες, στη WIND άρχισαν να εργάζονται συνάδελφοι μέσω προγραμμάτων ?voucher? του ΟΑΕΔ («επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας»), που βοηθάνε τους εργοδότες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων. Κυβέρνηση, κρατικές υπηρεσίες, ΜΜΕ τα παρουσιάζουν ως «καταπολέμηση της ανεργίας» και τους άνεργους που συμμετέχουν σ? αυτά ως «ωφελούμενους».
Είναι γνωστό, ήδη από τον Οκτώβριο του 2012, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόσο δια της επικεφαλής του όσο και δια κορυφαίου στελέχους του, ρητά παραδέχτηκε ότι το ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης», στηρίχτηκε σε λανθασμένες παραδοχές. Από τότε μέχρι σήμερα, είναι συχνές οι επαναλήψεις της .
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr































