Tag: ΜΑΤ

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού στην Αθήνα (Λεωφόρος Ποσειδώνος) εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα..

Τροπολογία για την απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.«Ο θάνατος δύο ανθρώπων, οι άθλιες συνθήκες που ζούνε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και το στοιχείο που αναφέρει ότι το πρόβλημα βασανίζει περίπου 350.

Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται το τελευταίο διάστημα, να κάνει- άμεσα- κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, που θα έχουν χαρακτηριστικά μίνι ανασχηματισμού. Το σενάριο μάλιστα αυτό έχει αρκετούς υποστηρικτές και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου , με κυριότερο το επιχείρημα πως όσα κυβερνητικά στελέχη έχουν φθαρεί θα πρέπει να αντικατασταθούν , με φόντο την ελληνική προεδρία και τον αέρα ανανέωσης που πρέπει να επικρατήσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Μαζί με τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν όλους τους δήμους της χώρας, όπως εί­ναι οι τεράστιες περικοπές στους πόρους, οι ελλείψεις σε προσωπικό και η γιγάντωση της γραφειοκρατίας και του φόβου ανάληψης ευθύνης, υπάρχουν ορισμένα εξίσου σημαντικά που απασχολούν ιδιαίτερα το δήμο μας και η εξέλιξή τους θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία του και γενικότερα της περιοχής. Αναφερόμαστε στα εξής: · Η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας Ελληνικού.

  Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος   Σημαντική συνέντευξη έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajans?, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, όπου απάντησε σε πολλά ερωτήματα ενώ η συνέντευξη του δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εφημερίδα, Milligazete, (6/12).   Σύμφωνα με τα τουρκικά λεγόμενα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε από την αρχή τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου ότι προσπαθούν συνεχώς να συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή ότι είναι ναζιστικό κόμμα ενώ τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ μετέχουν σε αυτή την εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Χρυσής Αυγής.

Μία νέα προσπάθεια απαγόρευσης του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος NPD επιχειρεί η Άνω Βουλή της Γερμανίας, θέτοντας το αίτημα στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο. Το επιχείρημα που προβάλουν είναι ότι πρόκειται ουσιαστικά για συνέχεια του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ και συνεπώς αποτελεί απειλή για την Δημοκρατία.

Αυξήσεις αλλά και μειώσεις στις τιμές των διοδίων φέρνει η επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών στους οδικούς άξονες, των οποίων η κατασκευή ή η αναβάθμιση στηρίζεται στο μοντέλο παραχώρησης (PPPs). Οι παραχωρησιούχοι δηλαδή, έχουν αναλάβει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -έναντι του Δημοσίου- την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των οδικών αξόνων σε αντάλλαγμα της είσπραξης διοδίων, μέρος των οποίων καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Tμήματα εκμάθησης αυτοάμυνας θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος στο δήμο Ηλιούπολης. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες γυμναστικής του δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης (Μεσσηνίας και Δαμασκηνού) υπό την επίβλεψη έμπειρου Προπονητή Φυσικής Αγωγής.

  Περισσότερες από 200 διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, χάνουν κάθε βδομάδα οι μαθητές σε δεκάδες Λύκεια της Αθήνας. Σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας Γιάννης Φάσαρης σημειώνει ότι η κατάσταση αυτή δεν συνιστά μόνο εμπαιγμό αλλά αθλιότητα.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣυνάδελφοιΗ Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ηλιούπολης σας καλεί την Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013 στις 7:00 το απόγευμα, στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης (Μνησικλέους και Υδρας απέναντι από την είσοδο του Άλσους ??Δημήτρης Κιντής??) με θέματα:   1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ2.

Για πολλά χρόνια ακούμε ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ότι είναι μεγάλος ο αριθμός τους και πρέπει να ελαφρύνουν οι κρατικές δαπάνες για μισθούς. Για περισσότερο από δύο χρόνια ακούμε από διάφορους πολιτικούς ότι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα απολύσεων, ότι θα φύγουν 2-3 χιλιάδες επίορκοι, θα απομακρυνθούν όσοι δεν χρειάζονται, θα καταργηθούν διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί που είναι άχρηστοι.

Από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που θα υλοποιηθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βύρωνα. Στην παρούσα φάση ξεκινούν οι εγγραφές στα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, τα οποία εκφράζουν τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:Οικονομία-ΕπιχειρηματικότηταΠοιότητα Ζωής-ΠεριβάλλονΝέες ΤεχνολογίεςΓλώσσα και ΕπικοινωνίαΚοινωνικές Δεξιότητες και ΔράσειςΠολιτισμός και ΤέχνηΠρογράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά ΟμάδωνΤα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.

Χειμερινές Προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης κάθε Παρασκευή από 6/12/13? 21/3/14 Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκινά με ελεύθερη είσοδο τις χειμερινές προβολές της την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και κάθε Παρασκευή έως τις 21 Μαρτίου 2014 περιμένει όλους τους κινηματογραφόφιλους. Οι Χειμερινές Προβολές γίνονται στην αίθουσα του πολιτιστικού ? συνεδριακού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», δίπλα στο Δημαρχείο, (Κύπρου 68) με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο .

 Το "Ηλιούπολη για όλους" χορηγός επικοινωνίας στην θεατρική παράσταση   Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Θες να είσαι Εσύ; (2ος Χρόνος Επιτυχίας) προσφέρει στους αναγνώστες μας, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο 210 -  52 20 100 &  6949456974 :  τα δύο άτομα στην τιμή του 1 εισιτηρίου.   ? Κάθε Κυριακή 11.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ανεπαρκή επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Το Δικαστήριο απεφάνθη ήδη τον Οκτώβριο 2007 ότι η Ελλάδα δεν τηρούσε την υποχρέωσή της όσον αφορά την ορθή επεξεργασία και διάθεση των αστικών λυμάτων, καθώς 23 οικισμοί σε ολόκληρη τη χώρα δεν διέθεταν τα αναγκαία συστήματα συλλογής και επεξεργασίας τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ NEOY ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΙΑΚΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΜΕ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ? ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ? ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ANIMATION Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, στις 7:00 μ.μ.

Παρά την κρίση που έχει βιώσει όλη η Ελλάδα, στο Δημόσιο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να σπαταλούν χρήματα και να συνεχίζουν κακοδιαχείριση της κρατικής μηχανής. Η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έφερε στο φως τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και το πάρτι της διαφθοράς και της σπατάλης.