Tag: ικα

Επιστολή σε 48 Δήμους της Αττικής, απ' όπου περνάνε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ έστειλε η «Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών» (ΠΕΖΗ) ζητώντας να ληφθούν μέτρα για ασφαλέστερη κυκλοφορία των πεζών.   Μάλιστα, η Κίνηση κάνει και προτάσεις προς τις Δημοτικές Αρχές για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν όσοι αποφασίζουν να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου ακριβώς έναν χρόνο από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, καλέστηκε από γονείς και φίλους, αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία και άλλους φορείς, μεγάλη διαδήλωση μνήμης στις γειτονιές του Κερατσινίου. Κατά χιλιάδες οι διαδηλωτές συμμετείχαν σε αυτή την αντιφασιστική διαμαρτυρία ενάντια στη δολοφονική δράση της χρυσής αυγής και των ταγμάτων εφόδου της.

Σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη δώδεκα ετών καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γιου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013, ενώ ποινή κάθειρξης 22 ετών επιβλήθηκε στην τέταρτη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να είχε «ψαρέψει» το θύμα μέσω facebook.   Μάλιστα της 25χρονης της αναγνωρίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, κάτι  που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών τόσο του θύματος όσο και των συγκατηγορουμένων της.

Με τον Πάπα Φραγκίσκο, επονομαζόμενο και ως ?Πάπα των φτωχών?, είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για την οικονομική κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αξιών. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάγκη η πολιτική να ξαναεμπνεύσει τους ανθρώπους με συλλογικά οράματα που θα επαναφέρουν πνευματικές πανανθρώπινες αξίες απέναντι στις κυρίαρχες σήμερα υλικές αξίες του καταναλωτισμού και του κέρδους.

Τη "μαύρη"ανάπτυξη, η οποία δεν είναι βιώσιμη ούτε με οικονομικούς, πόσο μάλλον με κοινωνικούς όρους, καθώς μετατρέπει την Ελλάδα σε ελεύθερο υποδοχέα νέων οικοδομών και εντατικών χρήσεων, ενίοτε με κρατική επιδότηση, "σκοτώνοντας" το πιο σημαντικό συγκριτικό της πλεονέκτημα, το φυσικό περιβάλλον, υπηρετεί η νομοθετική υπερδραστηριότητα της συγκυβέρνησης.

Την ώρα που 2,5 εκατομμύρια Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη στους προς το Δημόσιο, η μεν κυβέρνηση εξακολουθεί να αφαιμάσσει τα εισοδήματα των φορολογουμένων, με αποκορύφωμα έναν φορομπηχτικό νόμο για τα ακίνητα, ο οποίος, όπως αποκάλυψαν οι εφοριακοί, συντάχθηκε στο εξωτερικό και απλώς μεταφράστηκε στην Ελλάδα για να εφαρμοστεί επί δικαίων και αδίκων.   Η δε τρόικα, κινούμενη σε έναν δικό της κόσμο, που απέχει παρασάγγας από την ελληνική πραγματικότητα, προβάλλει έντονες αντιρρήσεις στο να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών στο Δημόσιο σε 100 δόσεις.

Σε μία λεπτή γραμμή καλείται να ισορροπήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τους επόμενους μήνες.   Τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ενόψει Παρισιού αλλά και του ελέγχου που θα ακολουθήσει είναι σημαντικά και μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις τόσο στην πολιτική σκηνή της χώρας όσο και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Τεράστιας σημασίας απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Coca Cola σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, επειδή καλούσαν τους πολίτες σε μποϊκοτάζ του δημοφιλούς αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.

Συμβουλές για το πως να επιλέξετε τον σκελετό οράσεως που σας ταιριάζει   Επιλογή σκελετούΗ επιλογή του σκελετού για την κατασκευή γυαλιών οράσεως είναι μια υπόθεση που πολλές φορές δυσκολεύει το νέο χρήστη, γίνεται όμως ευκολότερη αν έχουμε υπ' όψη μας μερικούς απλούς κανόνες.   ΜέγεθοςΤο μέγεθος του σκελετού εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος του προσώπου, αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί αν θέλουμε να έχουμε καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

  Οι ομάδες της Ηλιούπολης έδωσαν στη δημοσιότητα τους φιλικούς αγώνες τους εν΄όψει του νέου Πρωταθλήματος.   Τα φιλικά του Χαραυγιακού (όλα εκτός έδρας) 27/08 με ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ30/08 με ΘΡΙΑΜΒΟ03/09 με ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ06/09 με ΠΑΛ.

Σε ποιους θα γίνουν αυξήσεις 25% από τον μισθό του Σεπτεμβρίου;   Αυξήσεις θα λάβουν οι δικαστικοί από τον Σεπτέμβριο σε εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12   Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 ενώ αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) που είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά τη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας και των δικών τους περικοπών περιμένουν την επάνοδο στις αποδοχές του Ιουλίου 2012 αλλά και την καταβολή αναδρομικών μιας διετίας.   Αντίθετα οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είχαν μια αρνητική γι' αυτούς απόφαση από το Στ' Τμήμα ΣτΕ, που έκρινε μεν συνταγματικά ανεκτές τις δικές τους περικοπές ως μιας άλλης κατηγορίας «ειδικών μισθολογίων», αλλά παρέπεμψε τελικά το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια ΣτΕ λόγω σπουδαιότητας.