Tag: που

Της Ελένης ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ* Η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας τους κατάλληλους συνεργάτες στο πλευρό της και σε συνεργασία με δημόσιους φορείς όπως πανεπιστήμια και άλλους κοινωνικούς εταίρους (στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της δίνει σήμερα ο νόμος του «Καλλικράτη»), θα καταφέρει να δώσει νέα πνοή, σύγχρονη και επιστημονικά σχεδιασμένη, με εξωστρέφεια στη διεθνή κοινότητα και στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού αποθέματος της Αττικής για την επόμενη πενταετία Ο πυκνός πολιτικός χρόνος που όλοι εμείς στην Περιφέρεια Αττικής βιώνουμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις αρμοδιότητές μας γίνεται ακόμη πυκνότερος όταν τα ζητήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε πρέπει να επιλυθούν με πίεση χρόνου, στο πλαίσιο μιας οικονομίας σε συνθήκες ύφεσης. Όλη η τουριστική αγορά έχει ήδη αρχίσει να προβάλλει και να προωθεί τους προορισμούς της στα διεθνή εμπορικά κέντρα και να ετοιμάζεται για μία ακόμη τουριστική σεζόν που, φέτος, για πρώτη φορά, ελπίζουμε να έρθει μαζί με μια αριστερή κυβέρνηση, στο πιο κρίσιμο πολιτικό-ιστορικό σημείο για τη χώρα μας.

Το νομοθετικό σύστημα προβλέπει διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των νέων εκλογέων στις προσεχείς εκλογές, δηλώνει η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, με αφορμή την αδυναμία των 18χρονων να ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου. Το πρόβλημα αφορά περίπου 100.

Το "Ηλιούπολη για όλους" προτείνει: ΜΟΙΡΟΛΑ3 του Βαγγέλη Ραπτόπουλου.   «Το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο βασίλειο της Μοιρολατρίας θυμίζει την Ελλάδα του σήμερα όσο και ένα νυχτερινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Ανοικτή Επιστολή της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την Τράπεζα της Ελλάδας σχετικά με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Κύριοι, Χωρίς καμία αιτιολογία, με μόνη λογική εκείνη της εξυπηρέτησης εκλογικών σκοπιμοτήτων, προχωρήσατε σε μία αυθαίρετη απόφαση.

   Σε λειτουργία και ήδη ενημερωμένο για τις εκλογές 2015 της 25η Ιανουαρίου, είναι το σύστημα εφαρμογή του ΥΠΕΣ «που ψηφίζω» ώστε οι ψηφοφόροι να δουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζουν ενώ ακόμη δεν έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα.   Συγκεκριμένα με την εφαρμογή «ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ» του υπουργείου Εσωτερικών όλοι οι ψηφοφόροι για τις εκλόγές 2015 θα μπορούν να δουν προς το παρών μόνο το εκλογικό διαμέρισμα που υπάγωνται και όχι το εκλογικό τμήμα αφου δεν έχουν καταρτιστεί οι εκλογικοί κατάλογοι.

Δεν φτάνει που η αιθαλομίχλη, από τον Δεκέμβριο του 2012, πνίγει τα αστικά κέντρα με την εκτεταμένη χρήση βιομάζας για θέρμανση μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης, σε συνδυασμό με την κατάρρευση των εισοδημάτων, τώρα το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει επιδείξει μνημειώδη αδιαφορία αυτά τα χρόνια, προκαλεί.

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχωράει ο δήμος του Ελληνικού, μετά την «εξαφάνιση» των εγκαταστάσεων του λούνα παρκ, που κρατούσε ως εγγύηση ο δήμος της περιοχής, μέχρι να του καταβληθούν τα χρωστούμενα από το διαχειριστή της εταιρείας «Happy Fun ΕΠΕ» .

Χθές, ξημερώνοντας Χριστούγεννα, ο Νίκος Λαζαρόπουλος, που διετέλεσε Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου,  (2007-2010) και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών, έχασε τη μάχη της ζωής μετά από πολύμηνη προσπάθεια.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware»   Το κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει ? κρυπτογραφεί τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη   Εξαπλώνεται κυρίως μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα» σε ψηφιακό νόμισμα BIΤCOIN, προκειμένου να ξεκλειδωθούν - αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία   Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο πενθήμερο βρίσκεται σε έξαρση κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», το οποίο εξαπλώνεται ? μεταδίδεται κυρίως, μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), αλλά και μέσω «επισφαλών» ιστοσελίδων.   Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν - αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα, τα οποία είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ δύναται να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος «Windows».

  Εμείς που παλέψαμε δίπλα του από το ίδιο μετερίζι, στη Δημοκρατική Ενότητα, το Κόμμα και το Δήμο, μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε, σε εκείνους που δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν ότι ο Δημήτρης Κιντής, στάθηκε σε όλη του τη ζωή, Αγωνιστής και Άνθρωπος με το Α κεφαλαίο.

Πρόσβαση με ένα κλικ σε 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες, 20 χρόνια εργασίας και ασφάλισης, θα μπορούν να έχουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ασφαλισμένοι σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Νίκος Καργόπουλος, παλαιό πολιτικό στέλεχος και από εκείνους που αντιστάθηκαν ενεργά στη δικτατορία και πλήρωσαν τη μη συμμόρφωσή τους με το καθεστώς των συνταγματαρχών.   O Νίκος Καργόπουλος έγινε περισσότερο γνωστός όταν εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, το 1975, όπου αναδείχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία του Κινήματος, φθάνοντας μέχρι τη θέση του Γραμματέα της πανίσχυρης, τότε, Επιτροπής Οργανωτικού.