Tag: φαρμακεία

Διακόπτουν από την Τρίτη 1η Αυγούστου την πίστωση για αναλώσιμα υλικά σε ασφαλισμένους οι φαρμακοποιοί, καθώς μέχρι την Παρασκευή ο ΕΟΠΥΥ είχε εξοφλήσει στην Αθήνα λιγότερα από τα μισά φαρμακεία για τον Ιανουάριο.

εντέλει μόνο Σαββατοκύριακο συνεχίζουμε να έχουμε εφημερία στην Ηλιούπολη, και αυτή μέχρι 8 το βράδυ, παρά τις συζητήσεις του κ. Δημάρχου με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και την θετική απάντηση του Συλλόγου, ότι θα υπάρχει κάθε μέρα ένα φαρμακείο και στην Ηλιούπολη.

Πέραν των τριών κατηγοριών για τα εμφιαλωμένα νερά (φυσικό μεταλλικό, επιτραπέζιο και νερό πηγής), κάποιοι επιτήδειοι προσέθεσαν αυθαίρετα, όπως φαίνεται, και μία ακόμα, προκειμένου να βγάλουν κέρδος σε βάρος της δημόσιας υγείας. Τα νερά για μωρά!

Η διακριτική- ρουσφετολογική παραχώρηση θέσης  Στάθμευσης -PARKING  σε φαρμακείο προκάλεσε , όπως είναι φυσικό, αλυσιδωτά αιτήματα όλων των Φαρμακοποιών που ζητάνε και αυτοί  ανάλογη  μεταχείριση από το Δήμο.   Είμαστε μπροστά σε μια ακόμα περίπτωση χρησιμοποίησης του Δήμου   ως ιδιοκτησίας της παράταξης  «Πρώτα η Ηλιούπολη» του κ.

Από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί προκηρύσσουν απεργία διαρκείας και κλείνουν τα φαρμακεία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.   Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν από εβδομάδα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίξουν φαρμακείο.

Συνελήφθη στις 30-8-2015 το μεσημέρι στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, 29χρονος ημεδαπός, για ληστείες σε φαρμακεία και καταστήματα στη Νοτιοανατολική Αττική.   Ειδικότερα, στις 29-8-2015 το βράδυ, ο 29χρονος εισήλθε σε φαρμακείο στην Γλυφάδα και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε την ημεδαπή υπάλληλο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα, για αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), προχώρησε η ΑΔΕΔΥ. Τα φαρμακεία έχουν απεργία και αυτά, η ΠΟΕ - ΟΤΑ επίσης,  οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

  Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες τα 30-4-2015 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος ημεδαπός, δράστης πληθώρας ένοπλων ληστειών σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.   Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, μετά από πολυήμερη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού των ληστειών σε βάρος φαρμακείων, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δίμηνο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξακρίβωσε ότι δράστης είναι το ίδιο άτομο.

Στο γκρίζο τοπίο της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, όχι μόνον η Αλληλεγγύη είναι απαραίτητη αλλά και η ψυχαγωγία.   Έτσι λοιπόν το Συντονιστικό των Κοινωνικών Ιατρείων/Φαρμακείων Αττικής είχε την ιδέα να διοργανώσουμε γιορτή -το κάθε Ιατρείο στο δικό του χώρο και με τον τρόπο που το εκφράζει- για να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το έργο μας αλλά και για να διασκεδάσουμε παρέα.

Σε απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Μαρτίου, προχωρούν οι φαρμακοποιοί, απαντώντας στον «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, που με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

Ανακοίνωση - κάλεσμα των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αττικής:"Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε να παραδοθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17-02-14 τα κτήρια όλων των μονάδων. Οι γιατροί καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση.

Την διαπίστωση ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης που ανέρχεται σε 2 δις ευρώ για το 2014, κατέθεσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώπιον μάλιστα του υπουργού Υγείας κ.