Tag: Αποψεις

Τα έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκαλεί στους ανθρώπους η νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και της κοινωνικής απομόνωσης που επιβάλλεται αναγκαστικά ως μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του ιού, αναλύει η οργανωσιακή ψυχολόγος Βάσω Αντωνίου,

Το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης κατεδαφίζεται και αυτή η εξέλιξη έχει γεννήσει ένα κύμα νοσταλγικών κειμένων. Οχι άδικα. Για μια ολόκληρη γενιά, μιας ολόκληρης πόλης -και όχι μόνο- ήταν κάτι περισσότερο από ένα γήπεδο.

Διαβάζω από το δελτίο δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας: «Έλεγχος 664 περιπτώσεων παράνομης στάθμευσης και παρακώλυσης κυκλοφορίας» από τη Δημοτική Αστυνομία!

Θυμάμαι την πρώτη φορά που αποφάσισα να γράψω κάτι προς δημοσίευση. Αφορούσε τα «φθηνά» γεύματα που προσέφερε τότε ο δήμος και τα διαφήμιζε ως κοινωνική προσφορά. Η ένστασή μου αναφορικά με το «κοινωνικό πρόσωπο» μίας τέτοιας κίνησης αντιμετωπίστηκε τότε από στέλεχος της δημοτικής αρχής με τον χαρακτηρισμό «βολεμένος» προς το πρόσωπό μου.

«Το όραμά μου είναι να υλοποιήσω μεγάλα έργα..» https://protailioupoli.gr. Το έργο σε 27 ενότητες, 2.890 λέξεις και 445 φωτογραφίες και αν σεβαστούμε τη παραδοχή «μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, μας κάνουν 447.890 λέξεις!

Αλήθειες που έγιναν κλισέ, αλλά παραμένουν αιώνιες: «Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία» έγραφε o Σοφοκλής στην Αντιγόνη...

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα σημειωθεί ρεκόρ υποψηφίων δημάρχων, καθώς ο νέος νόμος της απλής αναλογικής κινητροδοτεί σχεδόν τον οποιονδήποτε τοπικό παράγοντα να φτιάξει μια δημοτική κίνηση, και παίρνοντας ένα ελάχιστο ποσοστό να εισέλθει στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής παράταξης.

Βρε τους μπαγάσες, είναι να μην τους θαυμάζει κανείς για την επαγγελματικού τύπου κυνικότητα τους; Τους είδατε πως ξετσουτσούρισαν πάλι όλοι μαζί, σα να μην συνέβη τίποτα;

Λοιπόν, πρόκειται για ανθρώπινο λάθος; - Άνθρωποι είμαστε. «I’m only human», λέει ένα τραγούδι, που αγαπώ πολύ. Και, όπως λέει. και το λαϊκό, (θα επικαλούμαι πάντα τον λαό), άσθμα, συγγνώμη, λαϊκό άσμα ήθελα, να πω, …

Αφήσατε έξω από τη λίστα των ανίατων παθήσεων τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας; Διαβάζεις την είδηση και λες είναι fake news, αποκλείεται, δεν γίνεται, δεν υπάρχει, δεν είναι δυνατόν να παίζει τέτοιο σενάριο.

Η μυρωδιά της γυναίκας, δεν είναι μόνο αισθησιακή υπόσταση, αλλά η φυγή της. Το δικαίωμα στην ελεύθερη βούλησή της. Στη μητρότητα και στην αποσιώπηση σε καταστάσεις, του νου.

Το παλιό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας και οι κατ’ εξοχήν εκφραστές του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ) προφανώς πνέουν τα λοίσθια. Ακόμη και οι τελευταίες προσπάθειες των ηγεσιών τους για μια επανάκαμψη δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Στο συνημμένο φάκελλο/τόμο (εδώ) «Η μάταιη θυσία του Ελληνικού», περιλαμβάνονται επιλεγμένα προσωπικά και συλλογικά κείμενα και δημοσιευματα της περιόδου 2016-2017 που αφορούν τις σημαντικότερες εξελίξεις στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.