Tag: αγορές

Γ. Πατούλης: «Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία στηρίζουμε έμπρακτα συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους»

Η σχετική σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά και από τις επισημάνσεις της πλειονότητας των Δημάρχων, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας με συνέπεια να διαπιστώνεται συνωστισμός πολιτών και ευπαθών ομάδων στις λαϊκές αγορές.

Συνάντηση είχαν χθες (Δευτέρα 04.11.2019) ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Μουλάς και μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Δ. Λαϊκής Αγοράς Αθηνών με τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αντζινά και υπαλλήλους του Δήμου, όπου μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά τροφίμων λίγο πριν το Πάσχα και δίνει χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που θα καταναλωθούν

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, σπείρα που εκβίαζε και εξαπατούσε επαγγελματίες και παραγωγούς λαϊκών αγορών της Αττικής.

Μπορεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πώς με την έξοδο από τα μνημόνια τα δύσκολα πέρασαν, ωστόσο μάλλον είναι… εδώ για να μείνουν.

Σαν να συμβαίνουν κάπου άλλου, μοιάζουν η επιστροφή στην κανονικότητα και η καθαρή έξοδος που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εικόνα της οικονομίας που σκιαγραφεί στο Liberal.gr, ο Γιώργος Παγουλάτος.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας (12679/1.2.2018) ορίζονται τα ποσά των παραβόλων που απαιτούνται για την έκδοση, ανανέωση, αντικατάσταση, επανέκδοση και επανεκτύπωση των αδειών παραγωγών πωλητών και επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου.

Aπό την Περιφέρεια Αττικής ανακοινώθηκε ότι ξεκινά η υλοποίηση του δεύτερου προγράμματος ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με είδη λαϊκών αγορών, ύψους 1.000.000 ευρώ για το τρέχον έτος,

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί με την επιτυχημένη έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου επιστρέφουμε στην «κανονικότητα». Η αντιπολίτευση, κάνοντας άσφαιρη κριτική, διατείνεται ότι πρόκειται απλώς για επιστροφή στην εποχή Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, στη συνεδρίασή της στις 6.07.2017 ενέκρινε τις προτάσεις του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών, Μιλτιάδη Ευσταθιάδη,

Πρόταση «σταθμό» για το μέλλον, την εξέλιξη και την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών σε όλη την Επικράτεια κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr...

Φόρο για τη διαφορά στην τιμή που δηλώθηκε με την πραγματική τιμή θα κληθούν να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες - Τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και το 100% και ο συντελεστής φορολόγησης ως το 45%! - Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι πούλησαν ή αγόρασαν ακίνητο από το 2001 ως το 2011

Αυτή είναι η πρότασή μας την οποία καταθέσαμε εγκαίρως, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, για τις "Αγορές Καταναλωτών', όπως τις ονομάζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμος Παπαδημητρίου, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Πλαίσιο Λειτουργίας Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων» υποβάλλοντας σχόλια και προτάσεις.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για το πλαίσιο λειτουργίας υπαίθριων και εμπορικών δραστηριοτήτων. Υπαίθριο εμπόριο - Λαϊκές Αγορές - Αγορές καταναλωτών (χωρίς μεσάζοντες). Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14:00