Tag: δικαστήριο

Χρήση αναρτήσεων από κλειστή ομάδα ως αποδεκτικό μέσο ενώπιον δικαστηρίου, προσβολή ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων

«Αυλαία» - όσον αφορά τη δικαστική οδό - έπεσε στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Με τις αγορεύσεις της συνηγόρων υπεράσπισης, παρουσία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Μίχου, ολοκληρώθηκε η δίκη για την εγκληματική επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» (Ηλιούπολης) στις 10.07.2013

Την ενοχή της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη το Δεκέμβριο του 2015, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ο νεαρός υδραυλικός είχε βρεθεί ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά σε επιχείρηση σύλληψης Αλβανού δραπέτη από τις φυλακές Λάρισας, το 2010

Την ενοχή του πρώην προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών, Προκοπίου Μπούμπα, και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντωνίου Διονυσόπουλου και Εμμαμουήλ Γρινιεζάκη, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Καταδικάστηκε ο καθηγητής για την άγρια κακοποίηση και το μαχαίρωμα του σκύλου στη Νίκαια - Αθώος ο κηδεμόνας του τετράποδου, αλλά και ο δεύτερος δράστης

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται οι όροι λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας το διάστημα από 7.11.2020 ως και 30.11.2020.

Όπως αναφέρεται, η έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έκρινε ότι με τις επιτρεπόμενες συνθήκες και με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των 15 ατόμων στην αίθουσα η δίκη δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Αποφυλακίστηκε χθες με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας ο 82χρονος ιερέας από περιοχή της Μαγνησίας, που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη.

Σε μια πρωτοφανή δικαστική απόφαση προέβη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία μάλιστα δημιουργεί και δεδικασμένο, επιδικάζοντας σε ιδιοκτήτη σκύλου που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο -με αποδεδειγμένη ευθύνη του οδηγού- εκτός από τα νοσήλια του ζώου, αποζημίωση για ηθική βλάβη αλλά και την πλήρη διατροφή του ζώου μέχρι αυτό να γίνει καλά ή για όλη την υπόλοιπη ζωή του!

Καθώς πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και καθώς κόμματα και οργανώσεις ετοιμάζουν συγκεντρώσεις στο Εφετείο για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ουδείς ακόμα μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση της δικαιοσύνης για τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Αθωώθηκαν ομόφωνα από το Εʼ Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, και η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου.

Από μια υπόθεση που έφτασε στην δικαιοσύνη και είχε ως αντικείμενο την διατροφή που έπρεπε να καταβάλλει πατέρας για το ανήλικο παιδί του προέκυψε μια δικαστική απόφαση που μπορεί να θεωρηθεί σταθμός.

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ που αναφέρει το πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια από 1η Ιουνίου και μέχρι την έναρξη των δικαστικών διακοπών στις 15 Ιουλίου 2020

Η παράταση της αναστολής των δικαστικών εργασιών λόγω της πανδημίας του κορονοιού, έως τις 15 Μαΐου 2020, αποφασίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τέσσερις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος της περιουσίας του Κέντρου.

Το δικαστήριο υιοθετώντας επί της ουσίας την εισαγγελική πρόταση μετέτρεψε την κατηγορία από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η Οικονομική Επιτροπή Ομόφωνα Αποφασίζει και Παρέχει εντολή και εξουσιοδότηση προς τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου κ.κ. Νικόλαο Καραβέλο και Μανταδάκη Κων/νο, να παρασταθούν στις 16 Δεκεμβρίου 2019 και σε κάθε μετʼ αναβολή δικάσιμο ενώπιον του ΣΤʼ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών προς υπεράσπιση του πρώην Δημάρχου Ηλιούπολης, κ. Βασίλειο Βαλασόπουλο...

Ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο ως πρωταγωνιστής ενός μεγάλου σκανδάλου διασπάθισης χρήματος το οποίο προοριζόταν για τα δημόσια ταμεία, αν και κρίθηκε ένοχος, πέτυχε, με τη βοήθεια του νέου Ποινικού Κώδικα αλλά και την αναγνώριση των «πολυπόθητων» για εκείνον ελαφρυντικών να γλυτώσει οριστικά τη φυλακή, έχοντας εκτίσει 3 χρόνια και 11 μήνες, εκ των οποίων έκανε μεροκάματα τα δύο.