Tag: κυβέρνηση

Υπάρχουν δύο κατηγορίες κυβερνήσεων. Αυτές που υπηρετούν την εξουσία για το καλό των πολλών και αυτές που τη χρησιμοποιούν προς όφελος των ιδίων και των λίγων. Και δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε τι είδους κυβέρνηση έχουμε εμείς.

Τα κοινά αιτήματα της σχολικής κοινότητας γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία και να παραμείνουν ανοικτά δεν εισακούστηκαν

Συγγνώμη, αλλά εμείς δεν ήμαστε που τα πηγαίναμε τέλεια με την πανδημία; Τι έγινε και τώρα, τρέχουμε και δεν φτάνουμε; Μάλλον, δεν τα πηγαίναμε και τόσο καλά, όπως μας έλεγε η κυβέρνηση και επαναλάμβαναν τα πετσοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σταθερών και ασύρματων δικτύων...

Tο τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες του εμπαιγμού του λαού από την κυβέρνηση. Τα κρούσματα αγγίζουν τα δυο χιλιάδες την μέρα, και η κυβέρνηση, κουνά το δάχτυλο στο λαό, μιλώντας μονότονα για «ατομική ευθύνη» και για μετρά ατομικής προστασίας που πρέπει να τηρούνται.

Νέο... χρόνο αγοράζει η κυβέρνηση δίνοντας κι άλλα χρήματα στα κανάλια. Για να παίξουν σποτάκια για την πανδημία, λέει. Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύνολο 22 εκατομμύρια

Κι ενώ ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι κυβερνώντες θυμίζουν τους κοτζαμπάσηδες του 1821. Όπως εκείνοι δεν ήθελαν να ξεσηκωθούν εναντίον των Οθωμανών, έτσι κι αυτοί δεν θέλουν ν’ αντιδράσουν στις τουρκικές προκλήσεις και απειλές.

Μέτρα στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κλείσει τις πληγές της πανδημίας του κορονοϊού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το επίδομα θέρμανσης.

Και τώρα με κλειστά περίπτερα, την πάτησε ο κορονοϊός! Δεν θα έχει πού να πάει να τα πιεί και θα μαραζώσει χωρίς μπίρα. Πραγματικά, σατανικό το σχέδιο του Χαρδαλιά.

Η φράση αυτή από το διαχρονικό μυθιστόρημα του Αλμπέρ Καμύ – Η πανούκλα – περιγράφει με τρόπο εμφατικό την ανάγκη οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ως συλλογικά υποκείμενα και όχι απλά μέσα από τη θεώρηση μιας διαχείρισης ατομικού χαρακτήρα και μόνο.

Ο ανασχηματισμός είναι πλέον γεγονός με τον Στέλιο Πέτσα να ανακοινώνει τις αλλαγές στην κυβέρνηση, κάτι που αναμενόταν από τα μέσα Ιουνίου και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, όπου ο ίδιος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο.

Τα τελευταία 24ωρα μετράμε τα κρούσματα κατά δεκάδες. Κάθε μέρα αυξάνονται (151 Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) και δεν έχει καμία σημασία αν τα πιο πολλά από αυτά είναι εισαγόμενα.

Αλλάζουν όλα με την εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού, που στην πρώτη φάση θα αντιστοιχεί με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Ακριβείς μετρήσεις για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην περιοχή τους θα μπορούν να πραγματοποιούν άλλοι τρεις Δήμοι της χώρας μας, μετά την υπογραφή σχετικών συμφώνων συνεργασίας με την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).