Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το μεσημέρι στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων με τη Σελήνη στην Παρθένο. Η Πανσέληνος στην Παρθένο είναι ιδανική να επιδιώξουμε καλύτερο έλεγχο στις διατροφικές μας συνήθειες, στην υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Είναι η κατάλληλη στιγμή για όσους επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια δίαιτα αποτοξίνωσης. Καλή στιγμή να καθαρίσετε τον χώρο του σπιτιού ή της δουλειάς σας από ό,τι περιττό και ανώφελο. Φυσικά είναι η ιδανική Πανσέληνος και για να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε τοξικό στη ζωή μας είτε αυτό αφορά σχέσεις είτε καταστάσεις. Βέβαια η Πανσέληνος αυτή δέχεται και τις αντιθέσεις του Ερμή και του Κρόνου από τους Ιχθύς, κάτι που δείχνει μια τεταμένη ατμόσφαιρα, ενώ μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τις ανασφάλειες και τα άγχη μας κι έτσι να δυσκολευόμαστε να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε. Από το βράδυ που θα συναντήσει η Σελήνη σε τρίγωνο τον Δία κι ακόμη περισσότερο την Κυριακή που σχηματίζεται το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία μπορεί να φύγει κάπως το μυαλό μας από αυτά που μας πιέζουν. Αλλά χρειάζεται προσοχή να μην το ρίξουμε σε υπερβολές και σε κακές συνήθειες ως μέσο για να ξεφύγουμε από τα προβλήματα μας.

ΑΠΟ ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων δίνει μια επιρροή βοηθητική για θέματα που αφορούν τον τομέα της καθημερινότητας, της υγείας, της φυσικής σας κατάστασης και εργασίας. Είναι η κατάλληλη επιρροή για να διαχωρίσετε την ήρα από το στάρι, να καθαρίσετε τον χώρο σας από οτιδήποτε παρακωλύει τη ροή της ενέργειας, δηλαδή ό,τι είναι άχρηστο ή ανώφελο και απλά καταλαμβάνει χώρο στις ντουλάπες ή γενικότερα στο σπίτι ή στη δουλειά. Συμβολικά σας βοηθά να εντοπίσετε οτιδήποτε είναι ξένο προς εσάς ή μη βοηθητικό στη ζωή σας και να το διώξετε είτε είναι μια τοξική σχέση, μια τοξική κατάσταση στη δουλειά, είτε ακόμη και μια κακή δική σας συνήθεια. Είναι το κατάλληλο κίνητρο αν θέλετε να ξεκινήσετε μια πιο «καθαρή» διατροφή ή να ξεκινήσετε κάποια άσκηση. Είναι επίσης βοηθητική για να κλείσετε εκκρεμότητες στη δουλειά ή ακόμη και να κλείσετε έναν κύκλο εργασίας που δεν έχει μέλλον και να προετοιμαστείτε για το καινούριο που έρχεται την άνοιξη. Την Κυριακή το να περάσετε χρόνο με τους φίλους σας θα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να σας παρασύρει σε έξοδα που δεν πρέπει να κάνετε αυτή τη στιγμή. Προσπαθήστε να είστε αρκετά πειθαρχημένοι στον οικονομικό τομέα και να μην ξεφεύγετε από τους στόχους σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων δίνει μια πιο ευχάριστη νότα, καθώς πραγματοποιείται σε ένα φιλικό προς το δικό σας ζώδιο και σας καλεί να ανακαλύψετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας, να το ρίξετε λίγο έξω, να μοιραστείτε ευχάριστες στιγμές με την οικογένεια, τα παιδιά σας αν είστε γονείς και τους αγαπημένους σας φίλους. Ακόμη να φλερτάρετε, να ασχοληθείτε με τα χόμπι ή ό,τι άλλο δίνει στη ζωή σας χαρά. Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι πολύ βοηθητικές σε δημιουργικό επίπεδο, για να διαφημίσετε τη δουλειά σας, να προωθήσετε τον εαυτό σας, να κυνηγήσετε μια καλύτερη θέση και στον επαγγελματικό τομέα. Όπως επίσης θα είναι πιο βοηθητικές και για την προσωπική σας ζωή ώστε να αποκαταστήσετε τις ανισορροπίες. Το απόγευμα του Σαββάτου θα είναι κάπως πιο πιεστικό παρόλα αυτά, καθώς η Σελήνη σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο. Από την άλλη είναι πιθανόν με το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία την Κυριακή να νιώσετε ότι κάποιοι σας κριτικάρουν αρκετά αυστηρά και η αιτία για κάτι τέτοιο να είναι ίσως και κάποια ζήλια για ό,τι έχετε καταφέρει. Σε κάθε περίπτωση μην αφήνετε τίποτε να σας πτοεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων σήμερα φέρνει στο προσκήνιο κυρίως θέματα που άπτονται της οικογένειας και του σπιτιού. Μπορεί να σκέφτεστε αλλαγές που θέλετε να κάνετε μακροπρόθεσμα στον χώρο σας είτε με τη μορφή μιας ανακαίνισης, αναδιακόσμησης, συμβίωσης ή αλλαγής σπιτιού. Με κάποιο τρόπο μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο μπορεί να βρείτε κάτι ενδιαφέρον να κάνετε για να αναβαθμίσετε το περιβάλλον που ζείτε. Ή μπορεί η αλλαγή αυτή να αφορά τα επαγγελματικά σας κι έτσι μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες να κλείνετε τον κύκλο μιας εργασίας. Μην ξεχνάτε ότι συνήθως η Πανσέληνος φέρνει την ολοκλήρωση μιας κατάστασης. Φυσικά με τη βοήθεια της όψης που κάνει με τον Δία θα μπορούσατε να ωφεληθείτε και σε θέματα υγείας με αυτό το φεγγάρι. Βέβαια η Πανσέληνος σχηματίζει αντιθέσεις με τον Ερμή και τον Κρόνο στους Ιχθύς κι έτσι ο εκνευρισμός και οι εντάσεις δεν θα λείψουν ιδιαίτερα το Σάββατο. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι. Την Κυριακή με το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία προσπαθήστε να μην είστε επικριτικοί με τους άλλους υπενθυμίζοντας τους τα λάθη τους. Αντί να μένετε στα λόγια προσπαθήστε να βρείτε πρακτικές λύσεις και να είστε θετικοί στην απόκριση σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ως παιδιά της Σελήνης, το Σάββατο η επιρροή της Πανσελήνου θα είναι και για σας ορατή στην ψυχολογία σας. Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων αυξάνοντας την περιέργεια σας για το μέλλον και ενεργοποιώντας μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες τα επαγγελματικά ή σπουδαστικά σας σχέδια. Θα ψάξετε για νέους συνεργάτες, νέους συνοδοιπόρους με τους οποίους θα έχετε κοινό όραμα και στόχους, θα είστε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδεχομένως και για ένα σημαντικό σκοπό. Μπορεί να έχετε και περισσότερες επαφές αυτές τις μέρες με φίλους, συνεργάτες ή μπορεί να ενδιαφερθείτε περισσότερο και για ένα μεταφορικό μέσο ή να οργανώσετε ένα ταξίδι έστω και σε ένα μεταγενέστερο χρόνο. Καθώς η Πανσέληνος θα σχηματίζει αντιθέσεις με τον Ερμή και τον Κρόνο ενδεχομένως να σας πιάνει μεγαλύτερο άγχος ή να βγαίνουν στην επιφάνεια οι ανασφάλειες σας. Την Κυριακή το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία μπορεί να σας κάνει αποδέκτες κάποιου χειριστικού παιχνιδιού ή μπορεί να νιώθετε ότι κάποιοι σας ανταγωνίζονται παίζοντας ύπουλα. Αντί να πέφτετε με τα μούτρα όμως σε αρνητικές σκέψεις, προσπαθήστε να τις εκδιώξετε από το μυαλό σας. Ακόμη προσέξτε ιδιαίτερα τα θέματα των οικονομικών σας.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος που σχηματίζεται το Σάββατο είναι σχετικά ουδέτερη για το δικό σας ζώδιο και εστιάζει την προσοχή σας στα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας σας και κυρίως στα οικονομικά σας ζητήματα, τα οποία θα σας απασχολήσουν μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες. Με την Πανσέληνο αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανώσετε καλύτερα το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων, να ψαχτείτε με πιθανά νέα έσοδα και γενικώς να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να ελέγξετε το πορτοφόλι σας. Εκτός αυτού είναι πολύ βοηθητική αυτή η Πανσέληνος για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας, να κάνετε πρακτικές κινήσεις ώστε να οργανώσετε τη διατροφή, την άσκηση και να εγκαταλείψετε καταστρεπτικές συνήθειες. Βέβαια η Πανσέληνος αυτή δέχεται και τις αντιθέσεις του Ερμή και του Κρόνου από τους Ιχθύς κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βγουν κάποιες πιέσεις σε οικονομικά ζητήματα ή να γίνονται ίσως κάποια χρήματα απαιτητά από μια οφειλή σας. Την Κυριακή, καθώς η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία, μπορεί να δεχτείτε κάποιου είδους κριτική για μια επαγγελματική σας επιλογή. Δεν χρειάζεται όμως να δικαιολογήστε σε κανέναν που δεν σας πληρώνει τους λογαριασμούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η μοναδική Πανσέληνος της χρονιάς στο ζώδιο σας πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου και φέρνει τα κοσμικά φώτα επάνω σας. Συνήθως μια Πανσέληνος μεγεθύνει τα συναισθήματα μας. Έτσι ανάλογα με τη διάθεση στην οποία βρίσκεστε θα νιώθετε πιο έντονα είτε κάτι θετικό είτε αρνητικό. Επειδή το φεγγάρι σηματοδοτεί πάντα την κορύφωση μιας κατάστασης που ξεκίνησε στην προηγούμενη φάση της Σελήνης, μπορεί τώρα να έχετε αποτελέσματα ή ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο για την κατεύθυνση που μπορεί να πάρουν τα πράγματα. Αν θέλετε να «φανείτε» στο χώρο της δουλειάς σας, να προωθήσετε τα επαγγελματικά ή δημιουργικά σας σχέδια, μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες θα έχετε πολλές ευκαιρίες. Σαφώς θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο σε σχέσεις και θέματα υγείας. Αν θέλετε να ξεκινήσετε να προσέχετε διατροφή και υγεία είναι η καταλληλότερη Πανσέληνος. Την Κυριακή με το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία μπορεί να νιώθετε ότι έχετε την κατάλληλη συμβουλή ή λύση στο πρόβλημα κάποιου άλλου, αλλά καλά θα κάνετε να προσέξετε την ανάμειξή σας. Θα πρέπει να έχετε τον έλεγχο της κατάστασης και φυσικά θα πρέπει να αφήνετε τους ανθρώπους να μαθαίνουν από τα λάθη τους.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων εστιάζει την προσοχή σας στα προσωπικά σας θέματα, σε θέματα που αφορούν στο παρελθόν, στα θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης αλλά και στη δουλειά. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσετε πίσω σας ό,τι είναι βλαβερό για τη φυσική σας κατάσταση, να ξεκινήσετε κάποια πιο «καθαρή» ίσως διατροφή, να αρχίσετε συστηματικά να ασκείστε, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ένα μικρό περίπατο κάθε μέρα με τα πόδια. Πιθανώς όμως με αυτό το φεγγάρι να έρχεται και το τέλος μιας κατάστασης, είτε σε θέματα σχέσεων είτε σε θέματα δουλειάς, κυρίως για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Όσο δυσάρεστο κι αν είναι κάτι να τελειώνει στη ζωή μας στην πορεία κυρίως μετά τις 20/03 θα δείτε ότι κάνατε την καλύτερη επιλογή. Την Κυριακή το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα ζήλιας ή και εκδίκησης για κάποιο πρόσωπο που μπορεί να σας αδίκησε στο παρελθόν. Προσπαθήστε όμως να αυτοκυριαρχηθείτε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων δεν είναι αρνητική για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο. Εστιάζει την προσοχή σας στη συλλογική δουλειά, στους συνεργάτες, στους ομοϊδεάτες σας, στις ομάδες στις οποίες μπορεί να μετέχετε, στους στόχους σας για το μέλλον, αλλά και στους φίλους. Είναι μια Πανσέληνος αρκετά εξωστρεφής που ευνοεί τις επαφές, τις συζητήσεις, τα σχέδια για το μέλλον. Παρόλα αυτά, οι αντιθέσεις της Πανσελήνου με τον Ερμή και τον Κρόνο μπορεί να σας δημιουργήσουν εκνευρισμό στη διάρκεια της μέρας και ο λόγος μπορεί να είναι ένα επαγγελματικό πρότζεκτ, κάποιες διαφωνίες με συνεργάτες ή και φιλικά σας πρόσωπα το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία μπορεί να μετατρέψει σε πεδίο μάχης μια σχέση, αν δεν προσέξετε την ισορροπία ανάμεσα στο να είστε ευγενικοί αλλά να δείχνετε και τη δυσαρέσκεια σας απέναντι σε κάτι που σας προβληματίζει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το Σάββατο φέρνοντας τον τομέα της καριέρας και των επαγγελματικών σας σχεδίων σε προτεραιότητα στη ζωή σας για τις δυο επόμενες εβδομάδες. Είναι η στιγμή σας αγαπητοί μου Τοξότες να τραβήξετε την προσοχή στον εργασιακό σας χώρο, να σας γίνει μια ωραία πρόταση συνεργασίας ή να εκτιμηθεί η δουλειά που κάνετε. Ή αν είστε δυσαρεστημένοι από τις συνθήκες μέχρι τώρα, να δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε ώστε στην πορεία τα πράγματα να είναι θετικότερα για εσάς και να καταφέρετε να πάρετε προαγωγή ή μια μεταγραφή σε μια δουλειά που να αξιοποιεί καλύτερα τα ταλέντα σας. Φυσικά καλό θα είναι να προσέξετε και θέματα υγείας με αυτό το φεγγάρι, αλλά και τα θέματα του σπιτιού. Απαλλαχτείτε από αρνητικές συνήθειες και φέρτε λίγη ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια που διαθέτετε στη δουλειά και την προσωπική σας ζωή. Την Κυριακή το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία μπορεί να σας κάνει ακόμη πιο αγχώδεις για πρακτικά θέματα της δουλειάς, της υγείας ή για τα οικονομικά σας. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε τη μέρα για να ξεκουραστείτε και μην επιβαρύνετε τον εγκέφαλο σας υπεραναλύοντας συνέχεια τα προβλήματα σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων είναι θετική για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο. Μάλιστα σας παροτρύνει να ξεκουραστείτε λίγο, να κάνετε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες και μάλιστα θα έλεγα ότι θα ήταν ιδανική για μια μικρή απόδραση. Φυσικά μπορεί πάντα να οργανώσετε ένα ταξιδάκι για αργότερα αν δεν το πραγματοποιήσετε τώρα. Το σημαντικό είναι να διακόψετε λίγο τη ρουτίνα έστω και για δυο μέρες, να αλλάξετε κάπως τις παραστάσεις, να ασχοληθείτε με πράγματα που σας χαλαρώνουν και σας διασκεδάζουν. Από την άλλη είναι μια εξαιρετική Πανσέληνος για να κάνετε μια πιο προσεκτική σχεδίαση για το μέλλον σας είτε στη δουλειά είτε και σε θέματα σπουδών. Είναι μια ιδιαίτερα επικοινωνιακή Πανσέληνος που θα μπορούσε να είναι πολύ βοηθητική και σε διαπραγματεύσεις, συμφωνίες μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες. Από την άλλη, με την αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή και τον Κρόνο μπορεί να νιώθετε μεγαλύτερο στρες. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε καβγάδες και εντάσεις με συνεργάτες. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία την Κυριακή μπορεί να σας κάνει πρόθυμους να πάρετε κάποιο ρίσκο. Προσέξτε όμως να μην παρασυρθείτε σε κάτι που μπορεί να σας βγάλει εκτός ελέγχου στα οικονομικά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος που ολοκληρώνεται σήμερα στον άξονα της ασφάλειας συναισθηματικής και κυρίως οικονομικής σάς βάζει σε σκέψεις, αλλά και σε δράση μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες για να καταφέρετε να φέρετε μεγαλύτερη ισορροπία και στους δυο τομείς. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις 22/03 που θα απομακρυνθεί ο Άρης από το ζώδιό σας μπαίνετε σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση χωρίς τα τόσο μεγάλα άγχη και στρες το πρώτου διμήνου της χρονιάς. Έτσι θα μπορείτε να πάρετε και πιο σημαντικές αποφάσεις τόσο για την προσωπική σας ζωή όσο και για τις κινήσεις σας σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Ενδεχομένως και κάποιο οικογενειακό θέμα με αυτό το φεγγάρι να έρχεται στο προσκήνιο. Η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Ερμή και τον Κρόνο μπορεί να φέρει μεγαλύτερες πιέσεις αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο σε θέματα οικονομικά, ειδικά αν δεν έχετε κάνει ρυθμίσεις σε χρέη και οφειλές. Την Κυριακή το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία μπορεί να σας δημιουργήσει κάποια κυκλοθυμία σε συναισθηματικό επίπεδο, ειδικά αν έχετε κάποιες υποχρεώσεις και προθεσμίες να προλάβετε και οι φίλοι σας σάς προσκαλούν σε διάφορες δραστηριότητες. Δεν είναι ανάγκη όμως να πιέσετε τον εαυτό σας να ανταποκριθεί αν δεν είναι η προτεραιότητα σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα του ζωδίου σας με την Παρθένο ολοκληρώνεται σήμερα εστιάζοντας την προσοχή σας στα θέματα των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Αν είστε σε μια «χλιαρή» σχέση ή συνεργασία μπορεί μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες να έχετε δεύτερες σκέψεις και να αποχωρήσετε ή να ψαχτείτε με κάτι καινούριο τόσο σε αισθηματικό επίπεδο όσο και επαγγελματικό. Αν είστε σε φάση αναζήτησης εργασίας διαδώστε το παντού, σε φίλους, πρώην συνεργάτες, σε όποιον θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προχωρήσετε σε κάτι καινούριο στην καριέρα σας. Σήμερα προσέξτε όμως και τις εντάσεις με άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον, καθώς η Πανσέληνος σχηματίζει αντιθέσεις με τον Ερμή και τον Κρόνο. Την Κυριακή το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία μπορεί να σας κάνει κάπως επιπόλαιους με τα λόγια και χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή σας να φέρετε σε δύσκολη θέση κάποιο άτομο. Καλά θα κάνετε να σκεφτείτε τι λέτε ή τι δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://asibiliou.gr

Προβλήθηκε 302 φορές

''Μέλλοντος Αναδρομή 2074'' -  του Ιωάννη Γ. Καρρά

Το βιβλίο αυτό είναι μια ανθρωποκεντρική μυθοπλασία επιστημονικής φαντασίας, εξιστορεί ένα ταξίδι που ξεκίνησε στο μέλλον, που μας μεταφέρει μέσα από δύσκολες χρονικές διαδρομές, τεχνολογικές εξελίξεις και όχι μόνο, στη σημερινή εποχή.