ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Άρτος και Θεάματα 23 Μαϊου 2023

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο, την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου).

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θεωρείται από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες, με πλήθος διακρίσεων και βραβεύσεων στο βιογραφικό του. Το έργο του περιλαμβάνει έντεχνη και λαϊκή μουσική, ορχηστρικά έργα, μουσική για Θέατρο, κ.ά. Το 2019 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα σύνολα των Μουσικών Εργαστηρίων, η Παιδική Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο με μαέστρο τη Βαρβάρα Κουτίβα, το Τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού με καθηγητή τον Φίλιππο Πασσαλίδη και τα Λαϊκά Σύνολα, με καθηγητή τον Νίκο Καραχάλιο.

Τα Μουσικά Εργαστήρια του Ν.Π. «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου» λειτουργούν ως προγράμματα εξοικείωσης με την Τέχνη της Μουσικής και εκμάθησης μουσικών οργάνων και φωνητικής.

Μέσα από τη δημιουργία συνόλων κλασσικής και σύγχρονης μουσικής και  στηριζόμενοι στη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών οργάνων, οι μαθητές  βελτιώνονται και μαθαίνουν να λειτουργούν  αρμονικά ως μέλη ενός συνόλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο : 2109940699


Προβλήθηκε 1173 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025: ''Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι, από το Άγιον Όρος''

Με ποντιακά μαύρα λάχανα που μάζεψε λίγα λεπτά πριν από το μαγείρεμα έφτιαξε αυτούς τους σαρμάδες με πλιγούρι ο πατέρας Γεώργιος στο κελλί του Αγίου Νικολάου.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025: ''Καπόνια με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης''

Τα καπόνια, που τους φθινοπωρινούς μήνες τα βρίσκουμε σε αφθονία σε μεγάλα ψαράδικα, συνδυάζονται με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης σε ένα πολύ ωραίο και εύκολο φαγητό – η ίδια συνταγή γίνεται βέβαια και με μπακαλιάρο, λούτσο ή σκορπίνα.