Από τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο - (05/09/2017)

Το «Amerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη είναι η επίσημη πρόταση της αρμόδιας επιτροπής γνωμοδότητησης για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 90η απονομή των βραβείων Όσκαρ, με την υπογραφή του υπουργού να είναι η μοναδική εκκρεμότητα για την επίσημη επικύρωση της επιλογής.

Η υπόθεσή της επικεντρώνεται στις περιπτώσεις τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων που μένουν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αμερικής, και οι ζωές τους ενώνονται αναπάντεχα μέσα από περιστατικά που δημιουργούν το ψηφιδωτό της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.

trailer ταινίας (εδώ)

Πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Στάνκογλου που υποδύεται έναν tattoo artist, ενώ στο καστ συμμετέχουν και οι Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι και Θέμιδα Μπαζάκα.

Η ταινία βραβεύτηκε τριπλά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το βραβείο Fipresci, το ειδικό βραβείο της επιτροπής νέων και με Ειδική Μνήμεια δόθηκε στον ηθοποιό Βασίλη Κουκαλάνι, ενώ στα φετινά βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο Γιάννης Σακαρίδης κέρδισε το βραβείο μοντάζ.

http://www.athinorama.gr 

Προβλήθηκε 1115 φορές

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Πώς θα παραμείνει ενεργή η πλατφόρμα στη χώρα - Η απαγόρευση πέρασε με την ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή για το πακέτο βοήθειας 95 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν